Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ismerős a sztereotípia,...

Ismerős a sztereotípia, miszerint azoknak van _csak egy_ gyereke, akiknek megromlott a házasságuk?

Figyelt kérdés

Az az igazság, hogy félek. Tudom, hogy nem szabadna, hogy érdekeljen, de félek attól, hogy mindenki azt fogja hinni, hogy vagy szar apa a férjem, vagy már nem szeretjük egymást, azért, mert nekem elég az egy gyerek. Tudjátok, mert amúgy ha minden rendben, akkor miért nem szülök négyet?!!

Anyós még nem tudja, de az olyan szarkavaró... Még amikor nem voltam terhes se, egyszer átjõtt vacsi-időben, én meg pont meg akartam nézni egy videót, így aznap külön vacsoráztam a férjemtől, fülessel a fejemen. Másnap ír sógornőm, hogy azt mondta anyós neki, hogy szarban vagyok a férjemmel...

Na most ilyen szarkavarást komolyan! Tudom, tudom, anya vagyok, szarjam le, miért érdekel, hogy ki mit mond meg gondol, de az az igazság, hogy én is azt látom a környezetemben, hogy csak azoknak van egy gyereke, akik válófélben vannak... Na most nálunk tök nem ez van. Én úgy érzem, hogy egy gyerekre elég mindkettőnk türelme, energiája, és neki tudunk mindent megadni... És nagyon jó a kapcsolatunk, semmit nem változott. Férjem akarna több gyereket, de biztosított, hogy nem fog elhagyni, ha mégis egy marad... 🤦‍♀️ Mert ő a mi szemünk fénye, és nagyon szeretjük.

Igazából a kérdés akkor, hogy ti is találkoztatok ezzel az előítélettel?

2021. jan. 2. 20:02
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Most hallom ezt először. Egyke vagyok, de a szüleimnek irigylésre méltó a kapcsolata. 40 éve vannak együtt és még mindig imádják egymást. Sógornőm is egyke, szintén nagyon jó a szülei kapcsolata.

Nekünk is egy gyerekünk van. Egyszerűen ennyi fér bele a türelmünkbe és a költségvetésbe. Nagyon jó a házasságunk és pont nem érdekel, hogy mások szerint hány gyereket kellene szülnöm. Mi így vagyunk boldogok.

Anyósod meg akkor is kavarná a kakit, ha 5 gyereket szülnél. Akkor még az lenne a gond.

2021. jan. 2. 21:42
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Én sem hallottam ezt sosem. Én egyke vagyok, a szüleim 41 éve élnek boldog házasságban, 2 gyerekem van, de elváltunk a gyerekek apjával. Mostani párom szintén egyke, a szülei imádták egymást kB 40 éven keresztül (sajnos az édesapja nemrég meghalt).
2021. jan. 2. 22:50
 13/24 anonim ***** válasza:
5%
Én sem hallottam ezt, de nálam z egy gyerek nem gyerek, hanem megalkuvás. Azt sugallja, hogy legyen egy, tudjuk mutogatni, dicsekedni vele, aztán ennyi. A kettő is kevés nekem (két tesóm van, szóval nagycsaládból jövök). 3-4 az egészséges számomra! Ez fontos.
2021. jan. 2. 23:01
 14/24 A kérdező kommentje:
Na, akkor úgy néz ki hogy csak én félek ettől alaptalanul. Egyébként pont azért nem akarok másik gyereket, mert a férjemen is látom, hogy nagyon ki tud fáradni, nem csak fizikailag. pl ma este 8 óta Witcherezik, egy szót sem szóltam, hogy tudjon kikapcsolódni... Szerintem ez nagyon fontos, hogy hagyjuk a másikat pihenni. Látom, hogy nem lenne ennyi időnk sem két gyerekkel. 13mas, vagy gyenge troll vagy, vagy nem erre a világra való...
2021. jan. 2. 23:16
 15/24 anonim ***** válasza:
70%
#13 és ennyi ésszel szaporodsz🤦‍♀️ méghozzá többször.
2021. jan. 3. 07:29
 16/24 anonim ***** válasza:
33%
15 remélem neked nincs gyereked. Elég egy buta a világra belőled.
2021. jan. 3. 07:37
 17/24 anonim ***** válasza:

Ne fáraszd magad privátokkal, törlöm olvasatlanul.

Buta meg az, aki szerint jó házasság/kapcsolat csak az lehet, amibe csinálnak munimum 3 gyereket. Mert ha nem az "megalkuvás", meg nem is kell igazán a gyerek.

Ennyi ésszel te inkább ne minősítsd más szellemi képességeit, te ostobenkó.

A gyereket fel is kell tudni tisztességesen nevelni, és értelmesék ezt is figyelembe veszik mikor döntenek mennyi legyen. De gondolom neked ez mind magas, csak addig jutsz agyban hogy szaporodj.

2021. jan. 3. 07:58
 18/24 anonim ***** válasza:

17:

Fel lehet nevelni 3-4 gyereket is tisztességesen.

2021. jan. 3. 08:03
 19/24 anonim ***** válasza:
Nem mindenkinek férne bele anyagilag. Vagy ereje nem lenne hozzá. Akiknél meg így áll a dolog inkább legyen 1, még akkor is, ha ez a hozzád hasonló csökkentett értelmi képességűekből fura elméleteket vált ki.
2021. jan. 3. 08:07
 20/24 anonim ***** válasza:
Hat, anyamekra igaz volt, de vannak sok gyerekkel is rossz hazassagok 🤷‍♀️
2021. jan. 3. 08:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!