Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ismerős a sztereotípia,...

Ismerős a sztereotípia, miszerint azoknak van _csak egy_ gyereke, akiknek megromlott a házasságuk?

Figyelt kérdés

Az az igazság, hogy félek. Tudom, hogy nem szabadna, hogy érdekeljen, de félek attól, hogy mindenki azt fogja hinni, hogy vagy szar apa a férjem, vagy már nem szeretjük egymást, azért, mert nekem elég az egy gyerek. Tudjátok, mert amúgy ha minden rendben, akkor miért nem szülök négyet?!!

Anyós még nem tudja, de az olyan szarkavaró... Még amikor nem voltam terhes se, egyszer átjõtt vacsi-időben, én meg pont meg akartam nézni egy videót, így aznap külön vacsoráztam a férjemtől, fülessel a fejemen. Másnap ír sógornőm, hogy azt mondta anyós neki, hogy szarban vagyok a férjemmel...

Na most ilyen szarkavarást komolyan! Tudom, tudom, anya vagyok, szarjam le, miért érdekel, hogy ki mit mond meg gondol, de az az igazság, hogy én is azt látom a környezetemben, hogy csak azoknak van egy gyereke, akik válófélben vannak... Na most nálunk tök nem ez van. Én úgy érzem, hogy egy gyerekre elég mindkettőnk türelme, energiája, és neki tudunk mindent megadni... És nagyon jó a kapcsolatunk, semmit nem változott. Férjem akarna több gyereket, de biztosított, hogy nem fog elhagyni, ha mégis egy marad... 🤦‍♀️ Mert ő a mi szemünk fénye, és nagyon szeretjük.

Igazából a kérdés akkor, hogy ti is találkoztatok ezzel az előítélettel?

2021. jan. 2. 20:02
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%

Most hallom először ezt a baromságot.

Ismerőseim között sokaknál van csak egy, és egyiküknél sincs probléma. Testvéreméknél is csak egy gyerekük van, irigylésre méltó a kapcsolatuk.

(Nekünk egyébként 2 van.)

2021. jan. 2. 20:05
 2/24 A kérdező kommentje:
Hát akkor úgy néz ki hogy csak itt a környéken 'elvárás' a gyerekhorda. 😆
2021. jan. 2. 20:11
 3/24 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem a gyerek szám a meghatározó a környezetemben ugyanúgy vannak kettő három gyerekes elvált szülők. Egyátalán nem biztosíték a több gyerek arra hogy nem válik el valaki.
2021. jan. 2. 20:11
 4/24 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem meg sokszor pont azoknak van több gyerekük akik azt hiszik, hogy majd egy baba megmenti a dolgokat aztán hányan válnak így el. Nem a gyerek(ek) száma határozza meg egy kapcsolat minőségét, az ilyen szarkavaró anyóssal meg amúgy sem érdemes foglalkozni mert ez okoz neki örömet...
2021. jan. 2. 20:14
 5/24 anonim ***** válasza:
100%
Életemben nem hallottam még ilyet... o.O
2021. jan. 2. 20:18
 6/24 anonim ***** válasza:
100%
8 évig egy gyerekünk volt, mégsem voltunk soha válófélben. Most 2 gyerekünk van, de több nem lesz. Most sem vagyunk válófélben :)
2021. jan. 2. 20:20
 7/24 anonim ***** válasza:
86%
Nagyon sokan szültek akik most 40-50 evesek a környezetemben 3 gyereket legalább, es azt hitték majd az újabb baba miatt megjavul a kapcsolatuk. Nem javult. Ami megromlik azon gyerek szerintem nem segít. Ott más a baj amit vagy megtudnak oldani vagy nem. Lényeg hogy ti boldogok vagytok mindegy hány gyerek van.
2021. jan. 2. 20:23
 8/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2021. jan. 2. 20:23
 9/24 anonim ***** válasza:
90%

Ekkora hülyeséget jézusom!

Nekem pl azért nincs testvérem, mert anyukám utánam 2x elvetélt és többet nem is próbálkoztak, mert túl nagy fájdalommal járt

2021. jan. 2. 20:53
 10/24 anonim ***** válasza:
100%
Ekkora hülyeséget! Biztos van ilyen, de hogy ha nincs valós baj, nekiállni attól félni, hogy más ne higyje, hogy baj van... Javaslom, dobd a kukába ezt az elméletet.
2021. jan. 2. 21:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!