Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Milyen érzés kismamának lenni?

Milyen érzés kismamának lenni?

Figyelt kérdés
Már nagyon várom, hogy én is kismama lehessek, el tudja valaki mesélni neki milyen? Érezni lehet egyáltalán valamit az elején?
2020. dec. 28. 16:59
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
79%
#7 vagyok. Babatervezés. Nálunk ez úgy nézett ki, hogy amikor mindketten egyöntetűen megállapodtunk, hogy akkor most már jöhet a baba, teljesen rápörögtem a témára. Iszonyúan paráztam a különféle betegségektől, pcos, pajzsmirigy, IR, stb, mert túlsúlyos voltam, 3 műszakos melós, egészségtelen étkezés, mozgásszegény életmód és abban a hitben voltam, hogy áhh úgyis nehezen jön majd össze... Hát nem így lett. Szedtem a vitaminokat az utolsó mensimtől kezdve, majd elsőre megfogant, és elkezdtem normálisan is enni. Egész terhességem alatt a férjem folyton a zöldségesnél lógott, mert állandóan paradicsomot akartam enni, rohadtul kívántam. Még szerencse, hogy nem az egészségtelen kajákra kattantam rá, így is felszedtem 19 kilót. Szülés után ez le is ment.
2020. dec. 28. 20:46
 22/28 anonim ***** válasza:
79%
#21 milyen vitaminokat szedtel? 😊
2020. dec. 28. 21:42
 23/28 anonim ***** válasza:
85%
21-es én is paradicsom függő voltam. Napi 1-1.5 kg-ot biztosan megettem 😌😌😌😌
2020. dec. 28. 21:46
 24/28 anonim ***** válasza:
79%
17-es vagyok. Nálunk úgy volt, hogy én elterveztem mindent szépen , kislányom viszont közbeszólt és hamarabb jött :) ( aminek persze örülök) abba kellett hagynom a fogamzásgátlót és a cigit is le akartam tenni időben de hamarabb sikerült teherbe esni mint terveztük és véglegesen azóta nem dohányzom amióta kiderült, hogy jön a kislányom. Sőt még egy piálós munkahelyi buli is volt mikor már terhes voltam csak ugye nem tudtam róla és nagyon féltem miután kiderült, nehogy valami baja legyen a babának. Szerencsére semmi baj nem lett , egy egészséges kislányom van. Most a kisfiamnál is kb ez volt csak nem a cigivel hanem még szopizott a kislányom mikor kiderült, hogy jön a tesó és még plusz kilók is voltak rajtam. De minden simán ment , a kislányom közben már leszokott a cicizésről és a kilók is lementek a terhesség alatt 😁 nekünk nem a terv szerint alakult, mindkét babám hamarabb jött de így a jó :) nagyon szurkolok , hogy minnél hamarabb kismami legyél :)
2020. dec. 28. 22:21
 25/28 anonim ***** válasza:
79%

Én imádtam esküszöm.

Pedig nagyon sokat hánytam az elején, de utána valahogy hozzászoktam és az sem zavart.

Mikor éreztem a mozgásokat meg közelebb éreztem magam hozza, onnantól kezdve mindig olvasott neki esténként a ferjem egy mesét.

A legjobb a második trimeszter, tele voltam energiával, sokat sutottem főztem, imádtam hogy rugdos, uh-n mindig kíváncsian néztük mit csinál, a kis orrát szemet száját🥰

És 3.teimeszter húzós volt, akkor nehéz volt már mozogni, sokat fajt a derekam a hirtelen súly miatt, vizesedtem, de bírtam.

Remelem újra atelhetem.

Kívánom neked is!😊

2020. dec. 28. 22:32
 26/28 anonim ***** válasza:
78%

Babatervezési fázis nem nagyon volt, mert ahogy kigondoltuk hogy jöhet a baba, már jött is.

A terhességem borzalmas volt. Vérzések, megmagyarázhatatlan hasi fájdalom végig, aztán jött a magas vérnyomás, toxémia, koraszülés (nem szabad azt hinni, hogy ez velem nem történhet meg, én ezt hittem... azt hittem ilyen csak a szegény, rossz körülmények között élőkkel

fordul elő, és jaj de nem igaz) Szerencsére mindketten jól vagyunk, és egészségesek vagyunk. De kizárt, hogy még egyszer bevállaljam.

De a magzatmozgások valóban nagyon szép pillanatai voltak. Viszont furcsa mód az én agyam nagyon törölte a terhességet.. alig emlékszem valamire.

2020. dec. 29. 06:35
 27/28 anonim ***** válasza:
Le írom nekem személyesen milyen volt és milyen most jelenleg. Az első terhességem amolyan nagy könyvbe illő volt. A tipikus.. Első trimeszter fáradtság, hányás, aggodalom a 12. hétig vajon minden rendben van e... Aztán második trimeszter tényleg csodás varázslatos volt. Újra van energiád, még nem hatalmas a poci, jól esik a mozgás tudsz még aludni.. Végre érzed hogy mozog, álmodozol, tervezgetsz. Baba ruhákat veszel. Minden varázslatos. Aztán az utolsó harmad.. Hát én nyáron olyan voltam mint egy fel fújt dagadt víziló. Már csak lihegtem.. Itt fájt ott fájt, jóslók, már nehezen mozogsz, nehezen alszol. Nyilalt ott lent, arany erem is ki jött a végére) Alig vártam hogy vége legyen már. Nekem ilyen volt. De mellette nagyon vártam már hogy végre a kezembe foghassam. Új izgalmas dolog ez az ismeretlen, vajon milyen lesz hogy lesz majd minden. Nem tudod mi vár rád. A második teljesen más főleg azért mert itt van a 16 hónaposom aki folyton pörög, nincs idő annyit pihenni, álmodozni. Néha azt is el felejtem mellette hogy terhes vagyok (még így 27 hetesen is) mert nincs időm rajta agyalni.. Pihenni alig tudok. Le fáraszt a lányom. Persze nagyon várom már. Most kisfiam lesz. Szeretem, várom hogy milyen lesz majd ha ő is itt lesz. De most ez a terhesség tényleg csak úgy telik, még nem is vettünk neki semmit annyira nem jutottam még el odáig. Talán annyival konnyebb hogy vele nem hánytam annyit az elején . Szóval mivel már tudom mi vár rám.. Így már nem olyan rózsaszín köd az egész mint az elsővel. De az biztos hogy hatalmas csoda, nagyon nagyon jó dolog. Hálás vagyok hogy kétszer át élhettem már. Kívánom hogy te is mielőbb tapasztald meg.
2020. dec. 29. 22:34
 28/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm, nagyon kedvesek vagytok! 😊
2020. dec. 30. 06:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!