Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Milyen érzés kismamának lenni?

Milyen érzés kismamának lenni?

Figyelt kérdés
Már nagyon várom, hogy én is kismama lehessek, el tudja valaki mesélni neki milyen? Érezni lehet egyáltalán valamit az elején?
2020. dec. 28. 16:59
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
79%
Én csak álmos voltam nagyon, és folyton pisilni kellett.
2020. dec. 28. 17:45
 12/28 anonim ***** válasza:
78%

Én is azt hittem, csodás érzés lesz, még a hányingerrel együtt is...

De, két pozitívuma van csak, a magzatmozgás és persze a végén a gyönyörű gyermeked.

Az első terhességem elején, csak 1-2 hétig tartott a rosszullét, de, ellenben, végig stresszes volt, egy korábbi vetélés miatt, majd jött a gdm, végül a babánál találtak tágulatot, kórházba ki-be heteken keresztül, végül betegen született.

De, nagyon erős kisfiú és a szemünk fénye. Állapotához képest, gyönyörűen fejlődik.😍

A második baba, meglepetés baba.

24 hetes koromig, hánytam...kb. mindentől, még a fiam fürdetőjétől is.

Majd, 7 hetes korom óta ismételten gdm. De most, durvábban és minden diétás ételtől rosszul vagyok már.

A savam, szétmarta a gyomromat és a nyelőcsövemet.

A 35. héten, hólyagsérvem/ végbélsérvem lett, úgy érzem, hogy rögtön kipotyog mindenem.

De, majd szerdán kiderül.

30. héttől, inzulin kell, így szúrom is magam, de kb. mint a placebo.

Szerdán kiderül, hogy hol szülhetek, s mi van a babával.

Mondjuk, nekem mindegy, velem milyen probléma lesz már, csak a fiam legyen egészséges.

Igaz, kb. pokol volt mindkét terhességem, de a gyermekeimért, megéri 💕

2020. dec. 28. 17:53
 13/28 anonim ***** válasza:
72%

Nekem borzalmas volt korulbelul az elso 19 hetig. Az 5. héttől minden nap napi tobbszori hányás, mindentol hanyinger, gyengeseg, nem tudtam enni, lement vagy 4-5 kg. Almomban nem gondoltam, hogy lehet ennyire rosszul lenni terhessegtol. Kozben a korulotttem levo terhes baratnoim eszre se vettek magukon semmi valtozast :D En meg agyban toltottem a fel nyarat, ahonnan a wcre futkaroztam.

Most mar csak a gyomorsav gyotor, ejszakankent alig alszom miatta, es a sok fekvestol, meg mert eltiltottak mindenfele tornatol mehlepeny problemak miatt, faj a hatam, derekam, pedig sportos 30as voltam par honapja :) most meg mint egy nanyoka :)

Szurkolok, hogy neked alomszeru legyen, de tudd, hogy vannak akiknek konkret szenvedes ez a par honap.

2020. dec. 28. 18:05
 14/28 anonim ***** válasza:
86%
Amíg nem lett látványos, addig nem különösebben éreztem semmit, elég megúszós is volt az első trimeszterem, mert 2x voltam összesen rosszul, fáradt se voltam sőt, mindent ugyanúgy tudtam csinálni. Most vagyok 32 hetes, mostanában kezdenek elő-előjönni bizonyos panaszok, de vagy elszigetelten csak 1x, vagy olyan, ami inkább csak kellemetlen. Pl egyik éjszaka nagyon fájt mindkét oldalon a csîpőízületem, ödémás a kézfejem, ami miatt kicsit zsibbad is. A hátam viszont nem fáj, fáradt sem vagyok, heti 3x sportolok, ami még direkt jól is esik. Nagy pockom van, vagy legalábbis a környezetem ezt sugallja (sztem egy teljesen átlagos méret), még néha el is felejtem, hogy ott van és rányitom az ajtót. Mikor rugdos a kisfiam, azt én csak annyival tudom leírni, hogy nagyon cuki érzés. 1-2x volt, hogy jól belerúgott a májamba, akkor kiugrottam az ágyból, de amúgy nagyon kis kedves. Nekem kifejezetten jó érzés. Mivel zömmel a panaszos dolgokat is megúsztam, így cserébe én nem látom hogy több hajam lenne, vagy szebb bőröm, de ezekre amúgy sem volt sosem panaszom. Én összességében azt tudom mondani, hogy nekem nagyon jó érzés és csak most a vége felé van 1-2 kellemetlenség, amitől jó lesz megszabadulni, ugyanakkor együtt is lehet velük élni, semmiben nem gátolnak. Egyelőre legalábbis ezt tudom mondani, még 8 hetem van vissza.
2020. dec. 28. 18:18
 15/28 anonim ***** válasza:
89%
Én szerencsés voltam nagyjából. Az első pár héten csak borzasztó fáradtságot éreztem. Állandóan aludtam volna. Pár alkalommal felfordult a gyomrom de sosem hánytam. A második trimeszterben voltak szédüléseim és furcsa rosszulléteim, amiről később kiderült, hogy vérszegénység de a vastabletta helyreállította. Én nagyon szerettem nézni és megörökíteni ahogy nő a pocakom. Imádtam olyan ruhákat felvenni ami szépen kihangsúlyozta. Akkor nagyon szépnek éreztem magam és nagyon tetszett, hogy az emberek többsége milyen kedves velem. Csodálatos érzés volt amikor először megmozdult. Sokáig csak nekem mozgott...ha bárki más tette a hasamra a kezét akkor elbújt. Visszagondolva a sok problémám és aggódásom ellenére szerettem terhes lenni és nagyon hiányzik a pocakom. Lassan 2 hónapos lesz a lányom és imádom. Egy tündér.
2020. dec. 28. 18:28
 16/28 anonim ***** válasza:
85%
Nekem rettenetes volt. Mindig feszült a hasam es fel voltam puffadva, folyamatosan egy kellemetlen érzést ereztem. Az állandó pisilésről nem is beszélve. Örülök, hogy kibírtam valahogy.
2020. dec. 28. 18:42
 17/28 anonim ***** válasza:
85%
Nekem ez a második terhességem. Ez egy teljesen más állapot. Az elején a rosszullétek amik kikészítettek , alig tudtam enni valamit , undorodom most is a hústól. Nem bírom a szagokat , illatokat, nem tudok parfümöt használni , illatmentes sampon és tusfürdő kell. Nehezen kapok levegőt, mindenem fáj, fáradékonyabb vagyok . A hormonok tombolása teljesen kikészít, érzelmi hullámvasút az egész. De!! Ez az egész rossz dolog eltörpül ahhoz a csodához képest, hogy egy kicsi élet növekszik bennem! Nekem nagyon nehéz a terhesség de minden még a kellemetlen perceit és élvezem mert ez ahhoz kell, hogy a világra jöjjön a második gyermekem ami tényleg maga a csoda! Amúgy meg ne riasszon el amiket írtam mert mindenki más , van akinek nincs is tünete, de kismaminak lenni a legjobb dolog ! Ettől már csak Anyucinak lenni jobb!!:)
2020. dec. 28. 19:13
 18/28 anonim ***** válasza:
86%
Aki rossz “lapott” huzott, es sokaig rosszul volt a terhesseg alatt, az ő válasza miért haszontalan? 😃
2020. dec. 28. 19:58
 19/28 anonim ***** válasza:
91%

18

Sosem értettem ezt a lepontozást. Mindenki hasznosat írt,leírta a tapasztalatait.

2020. dec. 28. 20:01
 20/28 A kérdező kommentje:
Én felpontoztam mindenkit, köszönöm szépen. És amúgy a babatervezési időszak milyen volt?
2020. dec. 28. 20:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!