Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Késik a menstruációm. Teherbe...

Késik a menstruációm. Teherbe estem vagy csak túllihegem? (Többi lent)

Figyelt kérdés

A legutóbbi menstruációm nov. 7-én volt és nov. 13-ig tartott. Nov. 14-én és nov. 25, 26, 27 és 28-án lefeküdtem a barátommal. Minden alkalommal használtunk óvszert. Egyszer sem hatolt be anélkül. Nem élvezett belém, még úgy sem, hogy az óvszer rajta volt; időben kivette. Az aktusok után nem találtunk hibát az óvszeren.

Dec. 10-én kellett volna megjönnie a következő menstruációmnak. De már 9 napja késik. A kérdésem az lenne, hogy lehetséges-e, hogy teherbe estem annak ellenére, hogy óvszerrel csináltuk és elélvezés előtt kivette?

Talán csak túllihegem a dolgot? Az elmúlt néhány -3/4- hetem nagyon stresszes volt. Járkáltam az orvoshoz. Tesztet még nem csináltam ugyan, de voltam egy vérvételen. Nem ilyen jellegű problémák miatt. Plusz elkezdtem edzeni. Sokat nyújtok. Nem a megterhelő mozgások. Azt olvastam, hogy a stressz és a hirtelen mozgás okozhat késést a ciklusban.

Kellene aggódnom? Kellene tesztet csinálnom? Ha igen, mikor?

A válaszokat előre is köszönöm!

20/L

2020. dec. 19. 15:59
 1/7 anonim ***** válasza:
88%

Mivel így védekeztetek, nagyon nem valószínű, hogy terhes vagy. De egy vizeletteszt (bármelyik patika vagy drogéria) 9 nap késésnél már kimutatja. Biztos még találsz ma is nyitva egyet, holnap reggel le is pisilheted és kiderül.

Nem tudom, milyen vérvételen voltál és milyen orvosnál, de ha csak általános vérképet néztek, ott nincs benne a csomagban, ránézésre meg egy doki sem lát beléd, a nőgyógyász is csak kb. ma látná leghamarabb UH-n, ha terhes vagy.

2020. dec. 19. 16:29
 2/7 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem is nagyon valószínű, hogy a stressz az oka, de a terhességi teszt nem drága. Ennyi késés után bármelyik kimutatná már, ha negatív, akkor legalább megnyugodhatsz.
2020. dec. 19. 16:38
 3/7 anonim ***** válasza:
76%
Pedig 100%-os választ csak a terhességi teszt ad, nem a GYK. Persze az esélye kb. 0, de akkor is csinálj tesztet, legalább megnyugszol. Akármikor, most, holnap reggel.
2020. dec. 19. 16:39
 4/7 anonim ***** válasza:
81%

Szia Kérdező! Terhességi tesztet bármelyik patikaban vagy Dm-ben, Rossmannban, illetve Auchanban, Tescoban stb. kapsz, kb 500-1000 forintért, illetve a legdrágább a Clearblue digitális teszt (kb 3000 ft), ami a hetek számát is megmutatja.

9 nap késésnél már a nap bármely szakában kimutatná a terhességet, nem kell reggelig várnod.

Őszintén szólva, a leírásod alapján valószínűtlen, hogy terhes vagy, ugyanakkor 9 nap késés egy amúgy rendezett ciklus mellett bizony sok, szóval nem liheged túl a kérdést. Mindenképp csinálj tesztet, mert ha felhívod az orvost időpontért, ez lesz az első kérdése.

Sok sikert!

2020. dec. 19. 16:53
 5/7 anonim ***** válasza:
49%
Nem is értelek...mi a fenéért nem lehet venni egy tesztet??! Kiírsz ide egy kérdést, de mi azt ugyan honnan tudjuk, hogy terhes vagy e áldjon meg az ég! Ugyan, pisilj már rá egy átkozott tesztre. Abba még senki nem halt be, elvileg..
2020. dec. 19. 20:04
 6/7 anonim válasza:
52%
Az esélye egyenlő a 0-val.. Sokkal inkább s stressz és a megváltozott életmód az oka, de egy orvost is felhívhatsz. Elmondod neki hogy hogyan védekeztek és nem fogja azt mondani hogy tuti terhesség tesztelj. Akkor is meg kell vizsgálnia ha tuti nem baba és ugyanúgy csinál ultrahangot mert simán lehet nagyobb baj is. Én a helyedben a baba lehetőségét tenném legutolsó helyre és inkább aggodnék az egészségem miatt ha valóban minden úgy volt, ahogy leírtad.
2020. dec. 19. 20:21
 7/7 anonim ***** válasza:
52%

Azért attól még, hogy késik 1x az életben, úgy, hogy amúgy stresszelt is, még nem kell orvoshoz rohanni. Ha legkésőbb a következő mensi idejéig megjön és utána visszaáll, akkor nem is fárasztanám magamat ezzel, szerintem ez egyáltalán nem felelőtlenség. Ha tartósan rendszertelen, akkor persze orvos.

Tesztelni azért nem hülyeség, mert ha mégis terhes, azt nagyon-nagyon fontos tudnia, hiába elenyésző ennek az esélye (kivéve persze ha amúgy nem lenne baj a baba).

2020. dec. 19. 21:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!