Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mikor is kezd el termelődni a...

Mikor is kezd el termelődni a Hcg és hol?

Figyelt kérdés

Egyszer azt olvasom hogy megtermékenyüléstől, de nem mondják hogy hol, egyszer meg azt olvasom hogy beágyazódás után a méhlepény termeli. Most akkor mi az igaz?

És ha számításaim szerint mostanában kéne beágyazódnia, elég érzékeny teszt kimutatná?

2020. dec. 18. 07:59
 1/3 anonim ***** válasza:
Beágyazódás után
2020. dec. 18. 08:21
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Amikor befejeződik a beágyazódás kezd el termelődni, és még 2 nap mire lehet annyi hcg amit egy érzékeny teszt kimutathat.

Tehát tüszőrepedés után a spermium és a petesejt találkozik megtermékenyülés megtörténik utána még 2 nap mire eljut a méhbe és elkezd beágyazódni aztán minimum 5 nap (ez nagyon ritka, kb minden csillagnak úgy kell állnia) max 12 nap mire beágyazódik és ugye még két nap mire meglesz a kimutatható hcg. Ha minimummal számolunk ami ugye mindenképp kell, akkor az 2 nap +5 nap és még 2 nap, tehát 9. dpo! De mint írtam ez nagyon ritka, kb 100ezerből 1 akinek ilyen gyors. 11.dpo-n már sokkal több embernek lesz halvány pozi a 10-es teszt így én személy szerint ezt a napot lőttem be minimumnak amikor már nem hülyeség megpróbálni egy tesztet. De ugye ehhez tudni kell az ovu napját.

Egyébként a korai tesztelés hátránya, hogy kb minden negyedik ciklusban teherbe esünk, de vége is szakad. Ez a kémiai terhesség, amit a mai tesztek kimutatnak. Ha eltudod fogadni, hogy amíg nem késik a mensi semmit nem jelent egy pozitív, vagy egy negatív teszt (tehát lényegében fölös elvégezni) akkor tesztelj bátran amikor jól esik.

Én is teszteltem 11.dpon, mert erős tüneteim voltak, halvány pozi is lett, mindne nap teszteltem utána, mert iszonyat rég vártunk már rá, majdnem 7 éve. De akkor vettem biztosra és mertem kezdeni örülni, mikor a mensi se jött és mensi napján már szép pozi volt a tesztem. Addig azért para, hogy marad e a két csíkocska vagy sem.

Kitartás és azért józan ész határain belül kínozd magad a teszteléssel :D

2020. dec. 18. 08:23
 3/3 anonim ***** válasza:
A beágyazódáskor a zigóta sejtjei elkezdenek összenőni a méh falával, ekkor kezd kifejlődni a placenta, ami akkor még nagyon kezdetleges. A hcg ennek a magzati oldalán termelődik, és innen jut be az anya vérébe, a vérből meg kiválasztódik a vizeletbe. Ezért lehet a vérből pontosabban mérni. A hcg teljes neve egyébként humán choriongonadotropin, amiből a chorion utal a méhlepényre.
2020. dec. 18. 12:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!