Ugye ez elég erős ahhoz, hogy ne kémiai legyen?
Kémiai terhességről akkor beszélünk, ha a terhesség nagyon korán elhal. Egy kutatás szerint a terhességek közel 70%-ka végződik így ráadásul észre sem vesszük, mert normális időben, vagy max 1-2 napos csúszás mellett, de megjön a havi vérzés. Itt a gyakorin nagyon sokan azért dobálóznak könnyen ezzel a megnevezéssel, mert sokan már napokkal a nem várt menstruáció esedékes napja előtt tesztelnek nagyon érzékeny tesztekkel. Ennek az előnye az, hogy már nagyon korán lehet pozitív az eredmény, de a hátránya viszont, hogy úgy is tudomást szerzel róla, hogy más esetben, ha nem teszteltél volna, fel sem fedezte volna a terhességet, mert időben, vagy pár nap késéssel, de megjött volna.
Az több, mint biztató, ha már eltelt néhány nap és úgy pozitív a terhességi teszted. A második csík erőssége effektíve nem mérvadó, mert nagyban függ a tesztelés körülményeitől (mikor, hogyan csinálod) és a teszt minőségétől egyaránt. Egy teszt akkor is pozitív, ha halvány, sőt az sem releváns, ha egyik nap gyengébb, másik nap erősebb, ha ott a két csík, akkor nem fals az eredmény. Hangsúlyozom, hogy ez akkor érvényes és törvényszerű, ha a menstruáció már késik.
Nyilván az más kérdés, hogy az orvos lát-e majd elő embriót az első ultrahang során vagy sem. De ha a vizsgálaton nem látna csak üres petezsákot, akkor ezesetben már nem kémiai terhesség áll fent! Arról, ismétlem, csak és kizárólag akkor beszélünk, ha menstruáció esedékes ideje előtt volt pozitív a teszt és mégis megjött.
A teszted eredménye biztató, foglalj időpontot dokihoz a 7-8. hét környékére és ő minden további dolgot el fog mondani neked.
Gratulálok :) Sok sikert és kitartást :)
Szia Kérdező!
Nekem ettől halványabb volt az első napos késésnél 20-assal. Vettem egy 10-est másnap. Az már szép erősem mutatta. Aztán csináltam Clearblue-val is kb 2 napra rá, 2-3 hetet írt pont mint neked. 15.-én megyek dokihoz, reméljük már lesz szívhang. Már várom.
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teher..
Ez volt az én kérdésem. 🙂
Szia Kérdező! Voltam dokinál.
Jó helyen van, volt petezsák, petezsákban 2mm-es embrió sejthető. Nagyon pici volt még, valószínű később fogant és ezért is volt halványabb a tesztem nemvárt napján. 5 hetesnek mondta a doki. 2-3 hét múlva újra kell mennem a szívhang miatt. És úgy döntöttem keresek magándokit.
Várom, hogy megírd veled mi újság. 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!