Érdemes megmütetni az elzárodótt petevezetékem? Átfúvás, mint ilyen, már nem létezik. Az egyik ugyan átjárható, de szeretnénk növelni az esélyeinket. Érdemes belevágni?
Szia!
Persze, hogy érdemes, bármit, ami növelheti az esélyét a teherbeesésnek, érdemes megcsináltatni, hisz (gondolom) ti is nagyon vágytok egy babára...
Miért mondod, hogy "Átfúvás, mint ilyen, már nem létezik."?
Miért ne volna, nekem pár hónapja csináltak (HSG), ha ez nem segített, mint pl. nálunk, akkor ott van a laparoscopia, amivel nagy valószínűséggel átjárható leszel. Inkább hagynád így a dolgot? És ha mondjuk 4-5 hónapon át csak az elzáródott oldalon termelődik petesejted? Mert sajnos ez is előfordulhat, milyen sok hónapod veszne kárba! Ne félj tőle érdemes belevágni!!
Szia!
A 2. vagyok: néhány hónapja csinálta meg a dokim a HSG-t, ahol kiderült, csak a bal oldali p.-vezető átjárható. Mivel nem csak kis letapadás volt, a HSG nem segített. Ezért előjegyeztek Laparoscopiára, a múlt héten csinálták meg. És láss csodát: most már mindkét oldalon átjárható vagyok! :) :) ... ami most már remélem így is marad, legalábbis a dokim szerint igen....szóval most már szabad az út az inszeműnkhöz!!!
Szia! Bocs, csak most néztem vissza a megválaszoltjaimat. Nem tudom ti mióta próbálkoztok, de ha kiderült, hogy félig el vagy záródva, szerintem a dokinak fel kell ajánlani a lapar. lehetőségét. De, ha van más problémátok is, lehet feleslegesnek tartja, és azért erőlteti a lombikot . Mindenki esete más, az összes infó birtokában próbál kezelést javasolni. De ha nem bízol az orvosodban, keres fel mást is.
Nem mi akarjuk az inszemet, bár ne kéne, de sajnos szükséges. A párom alacsony tesztoszteron szintje miatt, azt mondta az orvosunk, hogy nagyon kicsi az esély a természetes fogamzásra. Ez a nagy helyzet, el kell fogadni...
A műtéttel kapcsolatban, tényleg megéri, ha ezzel növelhetitek az esélyeteket, vágj bele, te már legalább tudod mire számíts, azt írtad, volt ilyened, bár más okból. Nem is olyan gáz, nekem már szinte nem is látszik, és nem is fáj. Egy napig voltam kórházban, utána meg 2 hétig táppénzen. Igazából egy jó 1,5 hét a lábadozás, szerintem nem túl nagy áldozat a cél érdekében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!