Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Miért mondják h bármikor...

Miért mondják h bármikor teherbe lehet esni,amikor igazából csak peteéréskor lehet?

Figyelt kérdés
Azért mert elvileg nem tudni mikor van? Es aki teszteli? Az pontosan tudja h amikor tök fehér az lh teszt akkor kizárt h sikerüljön.

2020. nov. 8. 15:08
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
77%

Én elhiszem, hogy sokak így működnek, de abban biztos vagyok, hogy menstruáció utáni 4. napi együttlétből fogant a gyerekem úgy, hogy az apja el sem ment és lejárt fogamzásgátlót szedtem.

Se előtte 2 héttel, se utána két héttel nem találkoztam férfival..

2020. nov. 8. 17:44
 12/14 anonim ***** válasza:
88%

Ha tudod, mikor van peteérésed (a teszt nem annyira megbízható, de pl. hőmérés, Uh követés, fàjdalom által), akkor igazából kb. semmi esely, hogy azon kívül ess teherbe (azzal természetesen számolva, hogy a spermiumok elélnek odabenn több napot és hogy PÉ után még kb. egy napig megtermékenyülhet a pete). Van persze “dupla” peteérés, hisz vannak kétpetéjű ikrek, de ezesetben a másik peteérés nem sokkal az első után megy végbe. A “spontàn peteérés bàrmikor lehet” egy gyakoris mítusz...

Az viszont igaz, hogy a peteérés elvileg bàrmikor lehet, tehàt nem biztos, hogy középidőben.

2020. nov. 8. 18:14
 13/14 anonim ***** válasza:
62%

10-es vagyok: a homerozes, nyakfigyeles, es a mehnyak állapotának kitapintása a termekenysegtudat alapja. Nem a naptarmodszer. Nyugaton egyre tobb no használja tudatos csaladtervezeshez, vagyis védekezéshez vagy epp teherbeeseshez is.

Itthon meg nem olyan nagy divat, de mint tudjuk ez is keson érkezik meg teljes valójában Magyarországra.

Elvileg 99,4%-os a megbízhatósága, ami egyenlő a hormonális fogamzásgátló tablettával (ha tökéletesen szedi valaki).

Szerintem nem kell lehurrogni, ha valamiről nem tudunk sokat. En is szkeptikus vagyok, de rengeteg tudományos cikk található a neten is a temaban, érdemes elolvasni, ha valakit erdekel a tema.

Emellett nyilvan nem érdeke senkinek kb. ezt köztudatba vinni, hiszen mi lesz a tobb szaz spirál/tabletta/gyűrű/tapasz/implantatum gyártóval? Na meg, sok no leállna a hormonokkal es azok csodas mellekhatasaival (nyilvan kivetel aki elviselhetetlen gorcsokre szedi pl), ha lenne mas biztonságos megoldas. Egyre inkabb előtérbe kerul az egeszseges életmód es a tabletták éppen melypontjukat élik igy is, felviragzoban az ovszer, es a méhen belüli eszközök, amiknel szinten megugrott az igény a hormonmentes változatokra.

2020. nov. 8. 20:31
 14/14 anonim ***** válasza:
83%
Azért mondják, mert nem mindenkinek van pontosan a ciklusa közepén az ovuja. Nekem mindig a 18.napon van, 32 napos ciklusok mellett. Ezt onnan tudom, hogy a családtervezéskor vezettem görbét és lh teszteltem is. Előtte levő hónapokban kb.besaccoltam egy hetet ovukor, amikor nem élvezett belém a férjem, a ciklus többi napján szabad szerelem. Nem lettem terhes. Csak amikor célzottan, ovu előtti 1-2 napban (is) voltunk együtt.
2020. nov. 14. 13:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!