5 kg-ot szeretnék fogyni. Ha nem sanyargatom magam, jól gondolom, hogy nem befolyásolja a termékenységet/teherbe esést?
Átlag testalkatú nő vagyok, viszont most felugrott rám az elmúlt 2 hónap alatt kb 5 kg. Ezt szeretném leadni egészségesen. Próbálkozunk a párommal, babát szeretnénk.
Nem szeretném +5 kg-val indítani a terhességemet.
Úgy gondoltam, hogy megpróbálom betartani, hogy naponta 5x eszek keveset normális ételből.
Szerintetek ez befolyásolhat valamit?
Rajtam sok felesleg volt 8kg-t fogytam mikor teherbe estem, IR-em volt és kaptam rá gyógyszert, attól indult meg a fogyás, kicsit figyeltem az étkezésre is. 95kg-val lettem végül terhes. Tehát dúsan volt rajtam. Nagyon lassan jöttek fel a kilók, egészséges könnyű terhességem volt, baba is egészségesen született. 13kg+lett a vége amiből 4 kg volt a baba. tehát kb 4-5kg votl a tényleges hízás.
Jellemző egyébként, hogy a vékonyabb nők sokkal többet híznak hiszen kell a tartalék. Anyukám is 50 kg se volt aztán 26 kg plusszal zárt a két terhességét, barátnőm is hasonlóan végezte.
Van aki első terhességnél zabál és sokat hízik a másodiknál meg mindenre figyel kb kecske módjára étkezik és ugyan annyit felszed mint az elsőnél :D Ez genetika, van akinek a szervezetének pl terhesen szüksége van a plusszra, nincs mit tenni. Egy a kulcs és ami a legjobb amit tehet az ember az egészséges étkezés. Nem feltétlen a fogyás, hanem az étkezés.
Fogyni sosem káros! A terhesség is könnyebb lehet kisebb súllyal kezdve ( bár én pl nem ezt tapasztaltam XD )
Az ötszöri étkezés nagyon jó, próbálj meg 180g-os ch diétát vagy a körülit az nagyon jó és sokat lehet tanulni belőle :) Ja és még a kérdésedre a válasz, hogy az egészséges fogyás, akár segíthet is a sikerben, végül is nekem is akkor jött össze hosszú évek után :)
Nagyon sok sikert nektek!
Eleve javul az étkezésed, szóval nemhogy árthat, hanem segíthet.
Mitől híztál 2 hónap alatt 5 kg-t? Égészségtelenül táplálkoztál? Vagy hormonális probléma van a háttérben, azt viszont ki kell vizsgáltatni.
Nem figyeltem oda egyáltalán az étkezésemre sajnos és emiatt szaladt fel. Alapból elég hízékony vagyok, de ha csak normális kaját eszek és nem nassolgatok, akkor nincs baj.
Köszönöm szépen a válaszokat! :)
Ha ez megnyugtat nekem volt 3hónapom nemrég amikor intenzíven futottam minden nap és fogyókúráztam így fogytam 65ről 56kgra és terhes is lettem "közben"
Még jártam futni 2 hetet mire kiderult
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!