Mennyi az esélye hogy valaki 12.hét után veszi észre a terhességet? Ti ismertek ilyet a környezetben?
Szerintem nagyon kicsi az esély, de én két embert is ismerek, az egyiknek 14. héten derült ki a másiknak 9. héten.
Akinek 14. héten derült ki, az már előtte is hónap óta panaszkodott szédülésre, el is ájult nem egyszer, össze vissza vizsgálták, magas volt a vérnyomása, Már volt egy kicsi gyermeke a mensije még nem állt vissza, hol volt hol nem. Többször is tesztelt, mivel ugye nem tudhatta miért nincs mensije, de mindig negatív lett, majd egyszer csak pozitív, rá kb 3 hétre jutott el dokihoz ahhol, mondták neki, hogy már 14 hetes a baba.
A kicsi egészségesen született.
Egy másik ismerősöm javában benne volt a korban, már felnőtt gyermeke is van, ő is rossz közérzetre panaszkodott, őt is vizsgálgatták, majd mivel semmit nem találtak, nődokihoz küldték, ott meg kiderült, hogy már 9 hetes terhes. A korából kifolyólag, már nem nagyon számított babára, nem kicsit lepődött meg az egész család.
Lényeg a lényegben, azoknál derül ki később, akiknek egyéb betegség állhat a háttérben, lásd magas vérnyomás, baromi rossz közérzet, és babára nem is gondolnak, tehát igazán időben tesztet sem csinálnak. Dokihoz is elmegy az ember, nem terhességet keresnek. No meg ugye a rendszertelen mensis nőknél gyakoribb, hiszen nekik van, hogy 2-3 hónapig mensijük sincs. Akinek rendszeres a mensije, azért annak hamarabb feltűnhet, hogy valami nem stimmel, kimarad a vérzés, vagy másmilyen lesz. Aki meg gyereket szeretne, annál szinte tuti nincs ilyen, hogy csak hónapok után derül ki, hiszen már mindenki mensi előtt tesztel ha kell ha nem :D
Ismerek. Saját magam:D Bár nekem 10.hétben derült ki.
Sose volt rendszeres a ciklusom, de azért nagyjából igen, viszont előfordult, hogy tolódott 2 hetet vagy kimaradt egy hónap. Idén kezdtünk próbálkozni, első 3 hónapban megjött, aztán kimaradt, akkor reménykedtem hátha,de megint megjött. Júniusban nagyon stresszes volt az életünk, igazából egyszer voltunk együtt, kicsit el is elengedtük a babatémat is. Augusztusban ugrott be, hogy amúgy megint nem jött meg, de ráfogtam a stresszre. De a szokásos pms tüneteim megjelentek pár nappal később, így nem is teszteltem. Aztán csak nem jött meg, mondom akkor csinálok tesztet. Pozítív lett azonnal, akkor már a 10. hétben voltam. Orvoshoz viszont csak a 2 hét múlva tudtam menni a koronavírus miatt. 20 hetes leszek már hétfőn és a babával is minden rendben van szerencsére .
Jelen!
11 hetesen tudtam meg, hogy babánk lesz, 20 éves voltam.
Rendszertelen volt a menstruációm világ életemben. Volt amikor kimaradt hónapokig. Két hónap után elmentem a dokihoz mert nagyon fájt a derekam azt hittem felfázás vagy gyulladás.Közölte velem, hogy terhes vagyok. Annyira meglepődtem, mondanom sem kell.
Azonnal időpontot kellett kérni genetikára is. A babával minden rendben volt. Már 8 éves. ❤️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!