Van rá esély,hogy várandós legyek?
Párommal gyermeket szeretnénk. A peteérés előtt 5 nappal és az azt követően pàr nappal voltunk együtt.
Mindketten 24 évesek vagyunk
Egyrészt, a 30-31 napos ciklus, ha mindig így jön még, akkor az bizony szabályos. Attól, hogy nem 28, attól még az adott nőnek szabályos a ciklusa (nincs több napos eltérés).
Másrészt, a luteális fázis az, ami állandó, így ha annak a hosszát tudod, akkor valójában visszafelé kell számolni. Tehát, ha mondjuk valakinek 14 nap a luteálisa, és 30 napos a ciklusa, akkor a 16. napon van valószínűleg a peteérése.
Harmadrészt, a peteérés környékén kell kétnaponta együtt lenni ahhoz, hogy biztosra menjen valaki, hogy jó időben volt együtt. Azért nem lehet napra pontosan belőni, amit a második részben írtam, tehát előre sosem tudatja senki, hogy pontosan melyik nap lesz a petesejt kilökődése. A két nap pedig szükséges ahhoz, hogy minőségben és mennyiségben is elegendő sperma (és benne megfelelő számú spermium) visszatermelődjön.
Az, hogy egyszer 28 egyszer 30napra jön meg, az hol pontos?
Ha mindig 28lenne, na az pontos lenne.
(Csak azért írom, mert ma voltam dokinál, nekem hol 28, hol 30napra jött meg, nekem egyértelműen azt mindták erre, rendszertelen.)
De nekem elég fura, amióta el lett magyarázva a dolog a kérdező azóta eltűnt 🤔
16#!
2 éves a fiam. Elötte napra pontosan 28napos ciklusaim voltak. De majdnem mondhatom, hogy órára pontos. Aztán így is (hiába tudtam 1000%ra emiatt az ovumat) csak a 3.hónapban jött össze a baba.
Aztán szülés után ilyen 27-30 nap között állt be. 5hónapja voltam dokinál, nézzen rám, újabb babát szeretnénk. Akkor az az orvos azt mondta, ilyen rendszertelen ciklus mellett nehéz lesz viszonyítani, szamolgatni, de hajrá.
Ma voltam ujra orvosnál. Egy másiknál, 6 hetes terhes vagyok. Kérdezte milyen hosszuak a ciklusaim, mert ugye az alapján (is) számolják a kiírt napot. Mondtam, hogy 27-30. Ez a doki is azt mondza, akkor ezzel nem tud számolni, mert rendszertelen. Igy csak egy körülbelüli dátumot írt be az uccsó havimból kiindulva.
Szóval én erre alapozom, hogy rendszertelen.
15ös voltam ☺
Ja és az elmaradt, hogy nekem sem maradt ki sosem 1 honao sem (szülés utan nyilván, de a 3.honaptól mindig megjött)
És nem is mondta a doki, hogy ez baj lenne, csak rendszertelen, ennyi ☺
19:
A megyei egyetemi oktatók kórház OKTATÓ orvosai, akik évtized(ek)nyi tapasztalattal rendelkeznek, nem csak szigorlattal.
Valahogy nekik jobban elhiszem, bocsi...
17voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!