Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Méhpempő valóban hatásos?...

Méhpempő valóban hatásos? Pozitív és negatív vélemények?

Figyelt kérdés

Kilenc év után abbahagytam a fogamzásgátló szedését, mert párommal úgy döntöttünk, hogy gyermeket szeretnénk vállalni. Ennek már tíz hónapja, de sajnos a peteérésem nem indult be azóta sem.

Az orvosom azt javasolta, hogy mivel még fiatal vagyok (26 éves) mielőtt belemennénk gyógyszeres kezelésbe és komolyabb kivizsgálásokba, előbb próbáljuk még ki a méhpempő kúrát, mert állítólag a méhpempőben található vitaminok és ásványi anyagok képesek helyretenni a megbillent hormonháztartást, amit az éveken át tartó gyógyszerszedés okozott.

Az orvos szerint viszonylag hatásos alternatív gyógymód kevés esetlegesen mellékhatással. Napi 1-2 g-ot kellene szednem belőle néhány hónapon keresztül. Ha pedig nem válik be, akkor utána gyógyszeres hormonkezelésbe kezdene.

Nektek van ezzel kapcsolatban bármilyen tapasztalatotok? Valóban hatásos vagy csak humbug? Mivel elég drága dologról van szó, feleslegesen nem költenék rá, ha egyébként annyit ér, mint halottnak a csók és csak egy újabb olyan dologról van szó, amivel a kétségbeesetten gyermekáldásra vágyakozó nőkről próbálnak pénzt lehúzni.

Viszont ha valóban hatásos, akkor inkább egy természetes dologért fizetnék, mint egy újabb mesterségesen előállított gyógyszerért, hiszen a mostani gondot is valószínűleg az okozta...

Negatív és pozitív vélemények egyaránt érdekelnének. Hol és mennyiért vettétek? Meddig szedtétek? Mennyire volt hatásos, ha egyáltalán volt-e bármilyen hatása? Volt valamilyen mellékhatása vagy egyéb jótékony/kártékony hatása? Milyen az íze? Mennyit és hogyan szedtétek? Összességében megérte megvenni és beszedni?

Köszönöm előre is a válaszokat.

2020. szept. 14. 20:15
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

A méhpempő nagyon egészséges, negatív hatásai nincsenek :) Ellenben a teák (cickafark, palástfű), meg a hasonló gyógynövények többet árthatnak mint használnak.

Szedd nyugodtan a párod is egye, hátránya nincs, ellenben nagyon egészséges :)

Nekem mondjuk nem tőle lett babám, hanem kiderült a gond ami kezelve lett.

Sok siker, nektek :)

2020. szept. 14. 21:50
 2/11 anonim ***** válasza:
Hogy attól-e vagy sem, de 8 sikertelen hónap után, pozitív lett a tesztem úgy, hogy akkor már 2 havi méhpempőn voltam túl. Én hiszem, hogy az segített. Én pcos vagyok, elvileg nagyon peteérésem sem volt...
2020. szept. 14. 22:30
 3/11 anonim ***** válasza:
Ja és mellékhatását nem éreztem,és kapszula formában szedtem napi 1 grammot.
2020. szept. 14. 22:31
 4/11 anonim ***** válasza:
Tiszta méhpempőt esszem, reggel és este 1 g-ot. 1 hete kezdtem így még nincs sok tapasztalatom. Az biztos, hogy sokkal energikusabb lettem. Mi is mar 2 éve próbálkozunk és mivel sok jót olvastam róla, adok neki egy esélyt. Úgy gondoltam 3 hónapot adok, ha nem sikerül megyünk a meddőségibe. Én hiszek benne, hogy sikerülni fog. Rosszat még sehol nem olvastam róla. Követem a kérdésed, hát ha írnak még olyanok akiknek tapasztalatai vannak.
2020. szept. 15. 06:01
 5/11 anonim ***** válasza:

Nekem is tablettaszedés után borult fel a ciklusom, már 2 éve nem jött a baba amikor elkezdtem szedni a méhpempőt.

A 3. méhpempős hónapban pozitív lett a tesztem 💕

2020. szept. 15. 07:18
 6/11 anonim ***** válasza:
8 sikertelen hónap után a 2. méhpempős hónapban jött össze a baba. Hogy e miatt vagy egyébként is sikerült volna azt nem tudom. De ártani nem árthat. ☺
2020. szept. 15. 07:23
 7/11 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok én tiszta méhpempős szedtem.
2020. szept. 15. 07:24
 8/11 anonim ***** válasza:

Egy próbát megér, nekem 2 hó után se segített, azóta meg elfelejtettem újra venni. De tiszta méhpempőt vegyél, ne tablettásat. Online boltokban (én pld. a provitamin.hu-t szeretem) lehet kapni, de méhészetek online lapjain is elérhető.

Mielőtt még closty vagy ilyesmibe belekezdetek, lehet nem ártana egy átfogó vérkép (ha még nem volt), hormonpanel, terheléses cukor/inzulin, szervi bajokat megnézni... Azért még gyógyszermentesen van pár opció, leginkább talán az Aviva, nekem 4 évnyi szenvedés után az segített rendezni a ciklusom, és mivel hőmérőzök, tudom hogy ovum is van.

Emellett is mozgás (hastánc, csípőizom-nyújtó jóga akár Youtubeon, meg amit akarsz) hogy a lenti szervek vérellátottsága bővüljön. Ez sokszor meghozza a kívánt eredményt, az Aviva is erre épül.

2020. szept. 15. 08:40
 9/11 anonim ***** válasza:
2 hónapig szedtem, nekem az sem segített. Ahogy a teák, a Trimeszter meg más varázsszerek sem.
2020. szept. 15. 09:06
 10/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem ez lesz a 2.pempös hónapom.

15èvig szedtem fogamzásgátlót. Tavaly májusban hagytam abba, nekem a ciklusom egyböl beállt, átlagosan 28 naposra.

Viszont ez volt a 8.sikertelen hónapunk. Ebböl az utolsó két hónap volt clostys, ès ez volt az elsö pempös.

A clostyval annyit értem el, hogy mindkét hónapban volt közti vérzésem, holott ezelött soha. Ès a 2.hónapban borzalmas höhullám gyötört. Úgy éreztem magam, mint aki mindjárt elèg.

A méhpempövel viszont eddig jó tapasztalatom van, így is, hogy csak egy hónapja szedem. Igaz az elején nagyon fájt a fejem ès hasmenésem volt pár napig. De ez normális, nem kóros. Ezért nem szabad abba hagyni.

Azóta mióta elmúlt viszont nagyon jól érzem magam. Energikusabb vagyok, jobb az emèsztèsem, jobb a közérzetem.

Hatással volt a ciklusomra is. Pozitív értelemben. Nekem borzalmasan ment a hasam a ciklus elsö napjaiban, de ezt megszüntette.

Én hiszem, hogy jó hatással van a szervezetre. Szerintem megér egy pròbát. Nálunk párom is szedi.

Szerintem próbáld meg rávenni az orvosod azért, hogy hormonpanelt nézessen. Mielött neki állnátok gyógyszeres kezelésnek.

Sok sikert!

2020. szept. 15. 09:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!