Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Szerintetek ideje hogy babánk...

Szerintetek ideje hogy babánk legyen vagy még nem?

Figyelt kérdés
28eves nő vagyok, a párom 26 éves, 6 éve vagyunk együtt , együtt is élünk. Viszont saját lakásunk nincs, de nem is albérletben lakunk. Szülői részről van egy üresen álló ház amiben lakunk. Jelenleg házra gyűjtünk , leginkabb építkezni szeretnénk majd, de az meg 2, 3 év biztos. Hitelt vennénk fel rá. Gyűjteni még nem rég kezdtünk mert eddig nem volt ennyi a kerestünk mint most. A parom 470.000 körül keres, én 175. 000. Házasok nem vagyunk még. Bár én már azt is szeretném. Most nemrég beteg voltam és voltak tüneteim ami miatt azthittem hogy babát várok. De végül negatív lett a teszt és biztos hogy nem lesz baba. És azt vettem észre hogy mindketten sajnaltuk. És azóta ezen gondolkozok. A baratom már korábban is mondogatta úgy viccesen hogymilenne ha lenne, általában osszebujaskor tehát nem vettem komolyan annyira. 🤭Szerintetek már ideje lenne? Ilyen eletkorulmenyekben bevállalni? Leginkább a ház miatt kérdezem. Csak ért igazából emiatt nem akarok még 2, 3 évet várni a babára. Köszi a választ. Illetve leirhatnatok a saját tapasztalatokat ki mikor érett meg rá

2020. szept. 5. 09:53
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Ha szeretnéd, hajrá.
2020. szept. 5. 18:27
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Ti tudjátok eldönteni, hogy ez mit jelentene számotokra, milyen változásokat hozna az életetekbe, stb. Azt azonban zárójelben hozzátenném, hogy ha mindenképp akarsz házasságot, akkor azt még a gyerek előtt érdemes.
2020. szept. 5. 18:34
 13/22 A kérdező kommentje:
Utolsó, igen mindenkeppen úgy szeretném. 😊
2020. szept. 5. 18:59
 14/22 anonim ***** válasza:
68%

"Mondjuk ráesik a parodra egy öngyilkos és nem jön többé haza. Mit csinálsz? Mész a híd alá egy csecsemővel?"

Ezen iszonyat ritka esetben bekerülsz a hírekbe, fél ország téged sajnál és ha szükséges adományt is kapsz bőven.

De amúgy pedig legyen a férjének életbiztosítása és akkor van mihez nyúlni vész esetén.

2020. szept. 5. 22:01
 15/22 anonim ***** válasza:
39%

14, na ugye? ;)

Ha házas, kap özvegyi nyugdíjat. Ha csak barátnő, nem. + igen, biztosítás sem árt. Pont erről pofázok. Hogy ha esze van, nem babázik le rendezett körülmények nélkül.

Más házába, kevés bevétellel, csak barátnőként botor.

2020. szept. 6. 06:58
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Jó hát nyilván házasságba kell gyereket vállalni,de ezt ő is így szeretné.

Nekünk mondjuk úgy jött ki a lépés, hogy feleségem már kb 5 hónapos várandós volt első babánkkal :)

2020. szept. 6. 13:30
 17/22 anonim ***** válasza:
Lenyegtelen hogy mennyire biztos egy kapcsolat egy nő ELSOSORBAN mindig MAGÁNAK szul!! (Ezt ne keljen mar kifejteni szerintem a lelke melyen mindenki tudja hogy így van) Ha egyedül nem tudod eltartani normalis körülmények között a gyereket ne valallj. Ha tudod hogy lenne segitseged és hova menned ha esetleg rosszul alakulnak a dolgok akkor vallalj. De ez a fizetés semmi, nem is értem hogy ered be vele. Bár ez már a te dolgod csak nem értem
2020. szept. 13. 17:18
 18/22 anonim ***** válasza:
24%

De, fejtsd ki mire gondolsz mert mi ketten vállaltuk. Házasságban vállaltuk a gyerekeinket (hármat is), ahol nincs enyém-tiéd hanem csak közös bevétel és kiadás van.

Szóval fogalmam sincs mi ez, hogy a nő magának szüli. Apa hol van a történetedben?

2020. szept. 14. 00:02
 19/22 anonim ***** válasza:

Ha megszuletik ki marad otthon ? Az Anya

Ha elvaltok kié el marad a gyerek ? Az Anyanal

Ha beteg a gyerek kinek kell otthon maradnia vele ? Az Anyanak

Az esetek többségében ki neveli a gyereket ? Ki foglalkozik vele Többet ? Az anya

Ki az aki megszuli és végig szenvedi az egesszet ? Az anya

Persze vannak kivételek és jó esetek de többségében sajnos ma már nem az tortenik hogy örökkön orokke és régen is az anya dolga volt a gyerek nevelése és ellátása szimplán minden eshetosegre gondolni kell mert egy gyerek nem játék

2020. szept. 14. 11:41
 20/22 anonim ***** válasza:
49%

"Ha elvaltok kié el marad a gyerek ? Az Anyánal"

Hát ez ma már nagyon nem így van. Lehet, hogy régen így volt de ma alapból az egyenlősdi a divat, még a bíróságon is. 1 hét itt, 1 hét ott. Családi pótlék, adókedvezmény felezve.

De nem úgy indulunk neki egy házasságnak, hogy válásra készülünk...

2020. szept. 14. 12:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!