Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Pozitiv lett a terhességi...

Pozitiv lett a terhességi tesztem, Szedek 2x inofolicot,1xmaltofer folt, 1xterhesvitamint. Mindben van folsav,elég ennyi vagy kell még pótolni hozzá az elején?

Figyelt kérdés

2020. aug. 25. 12:49
 1/8 anonim ***** válasza:
76%
Emellé még hova akarsz pótolni? Eleve az Inofolicból elég napi 1 is.
2020. aug. 25. 12:50
 2/8 A kérdező kommentje:

Ir és cukorbajom van,orvosi javaslatra kell 2x1et szednem.

Azért érdekel ,mert az igazi folsav tabletta 3mg os, és ezekben amit szedek összesen nincs annyi folsavtartalom

2020. aug. 25. 12:55
 3/8 anonim ***** válasza:
Ha bizonyos rendellenességek vannak a családban, akkor indokolt a 3mg folsav naponta. Szóval biztosan elég.
2020. aug. 25. 12:58
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is bőven elég ennyi. Gratulálok! Hány hónap inofolic fogyasztás után jött össze ha megkérdezhetem? 🤗
2020. aug. 25. 15:28
 5/8 A kérdező kommentje:

5.hónapra.

2hónap után rendezödött töle a ciklusom,lett peteérésem is, és úgy tűnik a mostani sikerült.

2020. aug. 25. 15:46
 6/8 Ignis Subdialis ***** válasza:

Amire #3 utal, az inkább úgy hangzik, hogy ha volt a családban nyitott gerinccel végződött terhesség, akkor nálad tízszer nagyobb eséllyel alakul ki. Viszont az emelt szintű folsavbevitel csökkenti a kialakulás kockázatát. Ez az 5-6. hét körül alakulhat ki, ezért javasolt már a fogamzás előttől szedni a 12. hétig napi 3-6 mg folsavat. De hogy lásd a kockázat mértékét: ha nem volt ilyen előzmény, akkor 1000-ből 2-3 magzatot érint, ha meg volt, akkor ez 100-ból 2-3.

Amit most szedsz, az 2×0,2 mg + 0,35 mg + ? (általában 400-800 mikrogram, azaz 0,4-0,8 mg) = max. 1,55 mg, ami ugye a minimum fele ez esetben.

2020. aug. 25. 15:52
 7/8 A kérdező kommentje:
Nem volt ilyen elözmény. Jól levezetted a számitast.köszi. Amugy azt nem értem miért van a terhesvitaminokban is annyira kevés, ha kb semmit nem ér ugy. Még most maradt ki és lett pozi a tesztem,azaz betöltött 4.hetes vagyok elvileg.Sztem egy felet szedek még hozzá, legalább az elsö uh ig ,ott pedig megbeszélem a dokival
2020. aug. 25. 16:09
 8/8 Ignis Subdialis ***** válasza:

A terhesvitaminban csak az a mennyiség van, ami az anyának kellhet ahhoz, hogy ne legyenek vitaminhiány-tünetei.

Az meg egy tudományos felfedezés, hogy a sok folsav segít kivédeni a velőcsőzáródási rendellenességet. Tehát ez a folsav nem vitaminhiányra kell.

A terhesvitaminokban nemcsak folsavból van kevés, D-vitaminból is nagyon kevés van, pedig ez aztán tényleg fontos mindkettőtöknek, a legtöbb termékből pedig nem szívódnak fel egyáltalán az ásványi anyagok. (Tisztelet az 1-2 kivételnek.) De sokakat megnyugtat, hogy szedik, ez is fontos azért.

2020. aug. 25. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!