Miért mondják, hogy pozitív teszt után, a 4-5. héten felesleges még orvoshoz menni?
Persze, szívhangot szinte biztosan nem fog látni, de legalább meg tudja állapítani, nem méhen kívüli-e a terhesség, ami ilyenkor még jobban kezelhető, mintha valaki 2 héttel később megy és már a petevezetékét is ki kell venni...
Láthatja a hematómát is a petezsák mellett, amit szintén segíthet megelőzni a vetélést.
A méhen kívülit se látja olyan korán... sőt van amikor csak a 7. héten találják meg. Méhen kívüli első gyanújel ilyenkor max az, hogy nem lát terhességet, de pozi a teszt... na hát ettől az ember aztán nagyon megtud nyugodni... Pont ezért fölös menni, mert egyből benne lesz az ideg az emberbe, hogy juhú talán terhesség, mert kb ennyit tud mondani a doki. Ergó ugyan ott van az ember mintha, nem ment volna... és bizony a helye nem látszik ilyen korán...
Szerintem jobb úgy menni, hogy már biztosat közölnek. pl 6. hét vége felé. Akkor vagy gratulálnak vagy közlik, hogy sajnos ennyi volt. Nem pedig még pár hét örömködés, kételyek közt, hogy talán terhesség.
7-es. Szerintem én normális stílusban szóltam hozzá, kèrlek tisztelj meg vele, hogy te sem gúnyolódsz.
Biztosan van ilyen is, de ez az álpetezsàk nem gondolom, hogy olyan nagyon gyakran fordulna elő.
Mert felesleges...
Leirtak
A legjobb ha min 8-9 hetesen mesz akkor mar mindent rendesen megtud nezni es nem kell felesleges kort futni
Amigy meg addig kiderul h nem e alterhesseg vagy siman csak kimaradt egy honap vagy elvetelsz stb...
Bocs nem riogatas de mindegyik elofordulhat.
Szia! Nekem 5+2-nél láttak 8 mm petezsákot szikhólyaggal.
Az előzmények miatt jobbnak látta a nőgyógyász is, hogy megnézzen 5 hetesen. Ha teheted, várj a 6. hétig, de ha bármi probléma felmerül, előbb is mehetsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!