Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Miért mondják, hogy pozitív...

Miért mondják, hogy pozitív teszt után, a 4-5. héten felesleges még orvoshoz menni?

Figyelt kérdés

Persze, szívhangot szinte biztosan nem fog látni, de legalább meg tudja állapítani, nem méhen kívüli-e a terhesség, ami ilyenkor még jobban kezelhető, mintha valaki 2 héttel később megy és már a petevezetékét is ki kell venni...

Láthatja a hematómát is a petezsák mellett, amit szintén segíthet megelőzni a vetélést.

2020. aug. 7. 15:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
4. és 5. héten sem fog felritkuláson kívül semmit látni az orvos. Betöltött 5 hét után TALÁN láthat, de méhen kívül akkor is nehezen találják, sőt nem is igazán keresik, ha más panasz nem indokolja. A haematoma meg: hiába látják, úgysem lehet semmit tenni vele, vagy szerencséd van vagy nem.
2020. aug. 7. 15:42
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

A méhen kívülit se látja olyan korán... sőt van amikor csak a 7. héten találják meg. Méhen kívüli első gyanújel ilyenkor max az, hogy nem lát terhességet, de pozi a teszt... na hát ettől az ember aztán nagyon megtud nyugodni... Pont ezért fölös menni, mert egyből benne lesz az ideg az emberbe, hogy juhú talán terhesség, mert kb ennyit tud mondani a doki. Ergó ugyan ott van az ember mintha, nem ment volna... és bizony a helye nem látszik ilyen korán...

Szerintem jobb úgy menni, hogy már biztosat közölnek. pl 6. hét vége felé. Akkor vagy gratulálnak vagy közlik, hogy sajnos ennyi volt. Nem pedig még pár hét örömködés, kételyek közt, hogy talán terhesség.

2020. aug. 7. 15:52
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen korán nekem semmit nem látott, megvastagodott nyálkahártyán kívül. Mehettem vissza 1-2 hét múlva, teljesen felesleges kör volt.
2020. aug. 7. 16:11
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Mert 4-5 hetesen a méhen kívülit sem lehet látni. Ez egy tévhit.
2020. aug. 7. 16:16
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Nálam sem látott semmit, csak megvastagodott nyálkahártyát. Második terhességnél már nem mentem olyan korán.
2020. aug. 7. 16:22
 6/11 anonim ***** válasza:
63%
Nekem pont 5 hetesen méhen belül làtta a petezsàkot, szóval hogy biztosan nem làtnak semmit, az nem igaz. Szerintem mindenki el tudja dönteni, hogy mikor akar menni.
2020. aug. 7. 16:37
 7/11 anonim ***** válasza:
84%

Utolsó: Jah. Csak éppen a méhen belüli terhesség bizonyítéka nem egy petezsák, hanem a petezsák szikhólyaggal együtt. Ugyanis méhen kívüli terhességnél is lehet ún. álpetezsák.

Hajrá, különböztesd meg a kettőt:)

1. Petezsák: [link]

2. Álpetezsák: [link]

2020. aug. 7. 16:40
 8/11 anonim ***** válasza:

7-es. Szerintem én normális stílusban szóltam hozzá, kèrlek tisztelj meg vele, hogy te sem gúnyolódsz.

Biztosan van ilyen is, de ez az álpetezsàk nem gondolom, hogy olyan nagyon gyakran fordulna elő.

2020. aug. 7. 17:21
 9/11 anonim ***** válasza:
75%

Mert felesleges...

Leirtak

A legjobb ha min 8-9 hetesen mesz akkor mar mindent rendesen megtud nezni es nem kell felesleges kort futni

Amigy meg addig kiderul h nem e alterhesseg vagy siman csak kimaradt egy honap vagy elvetelsz stb...

Bocs nem riogatas de mindegyik elofordulhat.

2020. aug. 7. 18:11
 10/11 anonim ***** válasza:

Szia! Nekem 5+2-nél láttak 8 mm petezsákot szikhólyaggal.

Az előzmények miatt jobbnak látta a nőgyógyász is, hogy megnézzen 5 hetesen. Ha teheted, várj a 6. hétig, de ha bármi probléma felmerül, előbb is mehetsz!

2023. jún. 27. 00:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!