Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mikor kell használni az...

Mikor kell használni az ovulációs tesztet?

Figyelt kérdés
Reggeli első vizeletbő? Menstruáció után hány nappal?
2020. jún. 29. 21:45
 1/5 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem hozzá tenni, hogy fogalmam sincs hány naposak a ciklusaim. Mindig változik. Általában 28 és 34 naposak. Tesztelem végig ezt a hónapot ameddig nem lesz pozitív? Ha egyáltalán az lesz.
2020. jún. 29. 21:47
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
A 10-12. nap körül kezdheted, hosszabb ciklus esetén később lesz valamivel, de sosem tudhatod. Nem első vizeletből, napközben kell, úgy olvastam kb.10-20 óra között.
2020. jún. 29. 22:08
 3/5 anonim ***** válasza:
63%

Ha ilyen elszórt hosszúságú a ciklusod akkor a legrövidebbhez mérten kell kezdeni és a leghosszabbhoz mérten kivárni.

28 napos ciklus 14. napon lehet ovu, érdemes a 12. napon kezdeni egészen 20. ciklusnapig. Illetve, ha pozitív az ovuteszted, akkor még egy napot érdemes tesztelni, hogy lásd tényleg az volt e, mert másnap egyértelműen sokkal halványabb, negatív lesz. Utána abbahagyhatod.

Bármelyik vizelet megfelel alapvetően, a délutánit javasolják, de pl nekem az mindig bizonytalan volt, orvosi javaslatra végig teszteltem egy ciklusban reggel délután este. És igaza volt, nekem pl esti és másnap reggeli lett pozi. Délután mindig csak poziközeli volt. Én vaterás one stepet használtam/használok, nekem sose volt vele gondom, annyi, hgoy a 25-ös soha nem lett pozitív, csak erősödés, majd halványodás látszott, ekkor érzékenyebb 15-ösre váltottam az meg 5 napig is pozi volt, így a 20-as lett a nyertes, az szépen egyértelműen mutatta. Szóval ilyen is lehet, hogy nem látsz pozit, meg olyan is, hogy nagyon sokáig az. Sőt olyan is van, hogy ciklus végéig pozi közeli, de mégse lesz pozi, akkor meg nem történik meg az ovu. Sajnos ilyen is van XD

Remélem tudtam segíteni, sok sikert! Határozottan hasznos segítség az ovu teszt, és, ha már tudod, hogy pozi teszt után hanyadik napon jön a mensid, utána már mindig tudni fogod, hogy épp rövidebb vagy hosszabb ciklussal számolhatsz e. Ez alapján azt is láthatod majd, hogy késik e és jöhet e a hcg teszt :)

2020. jún. 30. 07:23
 4/5 anonim ***** válasza:
Olvasd el a tájékoztatóját. Rád fér egy kis művelődés 🤷🏼‍♀️
2020. jún. 30. 07:50
 5/5 A kérdező kommentje:
Soha nem csináltam még ilyet, biztos akartam lenni benne, hogy hogyan kell. Még szerencse, hogy nem ritka kérdések.hu-ra írtam ki, kedves utolsó :)
2020. jún. 30. 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!