Mit csináljak, ha babát szeretnék,36 évesen, de a párom a rossz anyagi helyzetünk miatt még mindig várni akar vele?
nem kellennek százezrek egy gyerekhez.
kezdetben igen mert be kell szerzni mindent de az is megoldható...
Kérdés: biztos, hogy szeret? Mennyi ideje vagytok együtt?
Mennyi a bruttó béred? Mert ha magas, akkor magas tgyás-t, és magas gyedet kap. Ha a maxot, akkor a családival együtt havi közel 100 e ft-ot fogsz majd kapni a tgyás idejére mégtöbbet.
Van egy ismerősöm, akiknek megvolt minden, jó munka, éttermet vezettek.Belevágtak a baba projectbe, mire 8 hós terhes lett csődbe ment az étterem, mire megszületett a pici a tartalékaikat kezdték felélni, apuka minden erejét összeszedte hogy találjon munkát, de vidékiek, szóval nem ment könnyen.De megvannak, lett munka, minden oké most már.
Ezt csak azért írom, mert az anyagi jólét sem garancia, az is változhat...sajnálom hogy a párod így áll hozzá, ebben csak az a rossz, hogy ha "kikényszeríted" akkor félő, hogy később,mikor nehéz helyzet áll elő téged fog okolni, hogy "látod, kellett nekünk gyerek"
De jó lenne ha megváltozna a gondolkodása...
Szia. Ha tényleg szeretnétek babát, és csak a pénz a gond, akkor ne hagyd hogy az megakadályozza.
Én az első gyerekemet gyesből és családiból neveltem 3 évig, aztán kezdtem dolgozni.
A kezdet nem egyszerű, elég drága a babaágy, kocsi, stb., de az állam is ad 60 körüli kezdőpénzt, ami segít. :)
A szeretet és a babára szánt idő a lényeg. Mindent meg lehet oldani. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!