Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Milyen érzés, ha ciszta miatt...

Milyen érzés, ha ciszta miatt marad ki/ késik a menzesz?

Figyelt kérdés

Nekem mindig óramű pontosan 28 napos a cikluaom, de előtte 2-3 nappal már rózsaszínezek.

Most 6. napja késik.

Kissé pánikhangulatban vagyok...

42 éves vagyok, már van 3 gyermekem, a legnagyobb is csak 9 éves.

Arra gondoltam először, hogy talán ez már a klimax. Nincsenek olyan émelygős tüneteim mint a 3 gyermekemnél ennyi idősen. Viszont feszül a mellem és egyre jobban "húz" a hasam, ami viszont sose szokott fájni se menzi előtt se utána. Viszont mindhárom terhességem elején ugyanez az érzés volt.

Esélyes hogy esetleg petefészek cisztám van.

Tudom, tudom, tesztelnem kellene...de iszonyatosan félek. Van hogy átsuhan a gondolat hogy tuti terhesség, és örömet érzek, hiszen micsoda ajándék, hogy ennyire szeretne jönni egy baba - ugyanakkor...már 42 éves vagyok...és egyébként is...sokszor örülök, ha meg tudok úgy szervezni mindent az életünkben, hogy mindenkire jusson idő.

Június végén mentem volna dokihoz hormonális spirál ügyben...

2020. jún. 15. 12:20
 1/5 A kérdező kommentje:

Szóval csak arra lennék kíváncsi, akinek kimaradt/ késett a menzesze, és ciszta derült ki, az milyen érzés volt?

Vagy esetleg miben különbözött attól, amikor ténylegesen babát várt?

Köszönöm ha írtok!

2020. jún. 15. 12:22
 2/5 anonim ***** válasza:
69%

Semmiben nem különbözik. PMS tünetek, ovulációs tünetek, terhes tünetek, ciszta okozta fájdalmak, totálisan egyformák. Valaki jobban megérzi van aki kevésbé, megkülönböztetni nem lehet, sajnos a méhen kívüli is sokaknak ugyan olyan mint a sima, majd hirtelen bumm.

Attól, hogy nem szeretnél tesztet csinálni, nem leszel kevésbé terhes vagy nem terhes, max később tudod meg... semmi értelme, pláne 40 felett, érdemes hamar tudni róla és megtenni mindent az egészségért. Bocsánat nem mondom, hogy öreg lennél vagy akármi, mert nem vagy :) csupán ilyenkor másképp figyelnek a kismamákra :)

A fejet a homokba dugni ilyenkor azért nem célszerű, pláne, hogy mondod, hasonlóan éreztél az előző terhességeidnél. Tehát valószínűleg inkább terhes vagy minthogy cisztád lenne. Tudd meg gyorsan, fölös húzni az időt.

2020. jún. 15. 12:31
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszi hogy írtál!

Ma veszek egy tesztet és reggel mindenképp tesztelek.

Még egy gyógyteára is gyanakszok,amit pár nappal a várt menzesz előtt kezdtem inni. De amikor nem jött meg, rögtön abbahagytam.

Lehet ez is bekavart.

2020. jún. 15. 12:47
 4/5 anonim ***** válasza:
Nekem amikor volt cisztám akkor hirtelen a semmiből szúrt bele a fájdalom a hasamba jobb oldalon (ott volt a ciszta) és mellette émelyegtem és gyengének éreztem magam, de ez gyorsan el is múlt. Amikor simán görcsölök a mensi elött/közben akkor fokozatosan lesz erősebb a görcs szóval én éreztem a különbséget a kettő között.
2020. jún. 15. 15:38
 5/5 A kérdező kommentje:

Negatív lett a reggeli tesztem.

Tanulságos volt, az biztos.:)

2020. jún. 16. 11:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!