Milyen a laparoszkópiás vizsgálat? Mennyi időt kell emiatt kórházban tölteni?
Figyelt kérdés
Tapasztalatokat várnék, mert nincs kizárva, hogy decemberben erre a beavatkozásra kerül sor.2008. nov. 24. 13:53
1/7 anonim válasza:
Szia! A laparoszkópiás vizsgálat alhasi tükrözés. Ilyenkor a köldökön keresztül vezetnek egy kis kamerát a méhbe, petevezetékbe. Ezzel nézik, hogy a petevezetékek járhatók-e. Persze elötte kékszínü folyadékot fecskendeznek be (így látják a monitoron, hogy mindenhova eljut-e a folyadék), és gázzal úgymond "felpumpálják" a méhet stb. Nekem kétszer végeztek ilyen vizsgálatot. Lehet ambulánsan is kérni, én kórházban voltam mindkét alkalommal 3-4 nap (de ez még itt Németországban is változó). Maga a beavatkozás kb. 20-30 perces (ha minden rutinszerü, tehát nem találnak semmit). A "legrosszabb", hogy mütét után kb. 24 órával késöbb lassan elkezd távozni a gáz a szervezetböl. Nekem a vállkulcs-csontomnál, hát eléggé kellemetlen (eltart pár napig). De a hasam nem fájt, csak nevetéskor, köhögéskor éreztem.
2/7 anonim válasza:
A hasüregbe dugnak 1 vékony flexibilis csövet ebben van 1 száloptika ami összevan kapcsolva 1 videokamerával az orvos igy láthatja belsö szerveket.A hason több kissebb(1-2cm)vágást ejtenek ezen kersztül vezetik be a csövet a hasüregbe.Álltalában helyi érzéstelenitést adnak.1nap alatt megvan az egész.
3/7 anonim válasza:
Szia! Nekem egy éve volt laparoszkópiám,mondjuk nálam petefészek cystákat távolítottak el,mert bevéreztek. Egy vasárnapi nap csinálták délelőtt,délután kettőkor már ébredtem,és másnap reggel már haza is engedtek. Három apró metszés volt,egy a köldök,és egy jobb és bal oldalon,de nem is látszanak. Rá 1 hétre szedték ki a varrataimat. Milyen célból lesz laparoszkópiád? mert ha átjárhatóság miatt,akkor szerintem neked csak a köldökön át lesz egy apró vágás,nálam ugye azért lett három,mert gond volt. Egyáltalán ne félj tőle! Esetleg ami utána kellemetlen lehet,hogy váll és hátfájdalmad lehet,mert úgynevezett Trendellenburg-helyzetben csinálják,ami azt jelenti,hogy a fej alacsonyabban van , hogy a belső szervek , a belek "felnyomódjanak",így könnyebben odaférnek a vizsgálandó területhez. És így a váll és hátizmokat utána 1-2 nap érezheted. de egyébként tényleg "fájdalommentes"! szió
4/7 A kérdező kommentje:
11 hónapja nem jön a baba, endometriózis gyanúja az ok.
2008. nov. 24. 15:18
5/7 anonim válasza:
Szia! Az elsö válaszoló vagyok! Nekem az elsönél azt nézték, hogy a petevezetékek járhatók-e. Ekkor derült ki az endometriózis. Egy fél évig kezeltek vele. Az egyetlen lehetöség (az orvosom szerint), hogy megbizonyosodjanak felöle, hogy ez elmúlt, egy újabb alhasi tükrözés. Így volt meg a második tükrözésem! Az elöttem szólónak igaza van, ilyenkor csak egy ici-pici vágás van a köldökön (késöbb alig lesz látható).
6/7 A kérdező kommentje:
Párom nagyon nem bízik az orvosokban, így ezt a vizsgálatot is nagyon ellenzi, de ha nem lesz más választásunk, akkor muszáj lesz belevágni.
2008. nov. 25. 08:48
7/7 anonim válasza:
Kedves Kérdező!
Nekem is ugyanaz az ok a laparos műtétre mint Neked. Érdeklődnék hogy azóta sikerült-e a baba és mennyi idő múlva és hogyan? Köszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!