Ovulációnál ha nem jut ki a petesejt,nem keletkezik sárgatest. A sárgatest termeli a progeszteront. A progeszteron felel a pms tünetekért. Tehát ha nincs pms tünet-ami eddig szokott lenni-akkor nem repedt meg a tüsző, jól értem?
Nem. Sajnos ezt nem lehet tudni. Jól működő ciklus esetén sem feltétel a pms. Nem mindenkinek reagál a szervezete ugyan úgy. Sőt a te szervezeted is reagálhat egyik ciklusban jobban másik ciklusban kevésbé. Sok olyan ember van akinek nincs semmilyen pms tünete még is anya lett.
Csak gondolj abba bele, hogy terhesség... mennyi hormon emelkedik... még is van aki végighányja van aki nem. Sőt ugye akinek már 3 terhessége is volt, annak sem feltétlen egyformák a tünetei. Tehát ilyen szempontból ez a következtetés nem állja meg a helyét :)
Elvileg a progeszteron HIÁNYA, vagy csökkent mennyisége okozza a pms tüneteket. De szerintem a pms tünetek meglétéből vagy hiányából még nem lehet következtetni a peteérésre. Ráadásul nem is biztos, hogy minden ciklus ugyanúgy zajlik, lehet egyikben megfelelő mennyiségű a progeszteron a másikban meg nem. Mégse terhes az illető.
Ami egyértelműen problémára utal, az a menzesz előtti több napos barna pecsételés. A több napos alatt a 2 napnál hosszabb ideje fennálló pecsételést értem. Ez szinte biztos jele annak hogy valami gond van.
7-es! A terhesseg miatti mellfajdalmat mar a terhesseggel kapcsolatos hormonok okozzak!
Nekem is minden ovu utan azonnal elkezd fajni a mellem, egyre jobban, mensesig! Voltam hormonvizsgalaton, egyertelmuen progihianyom van!
5-os voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!