Ez most babára utal vagy mi lehet?
Sziasztok!
Novemberben 40 napot késett,januárban jött meg,pedig maximum 1-2 napot szokott csúszni. Majd márciusban is csúszott 20 napot.Januártól minden hónapban ovulációs teszteket végeztem,de úgy tűnt nincs ovum. Vagy nagyon rosszkor teszteltem(32-34napos ciklus,minusz 14 naptól,kb 3-5 napon át teszteltem minden délután,volt hogy csak minden másnap,de nem lett pozitív sosem). Kivizsgálásokra akkor nem volt pénzem,így gondoltam míg összejön a pénz,szedek Maca gyökeret,hátha segít valamit. Illetve április elején elkeztem MyoInozitolt is szedni. Április 23 vagy 24-én volt ovulációm a teszt szerint. Szóval lehet hatottak a fent említettek. Együtt is voltunk a párommal ahogy kell ;) Most ott tartok hogy május 3-án kellett volna megjönnie de nem jött. Tömény fehér krémszerű(de nem büdös) folyásom van,ami a ciklus bármelyik napján szokott,de nem ilyen mennyiségben,illetve az alhasam mintha puffadna,nem esik jól ráfeküdni sem és néha görcsölget. Illetve a hányinger,de az nálam megszokott illetve korai is lenne még szerintem,meg a derékfájás,de az is alapból szokott lenni így nem tudom a babához kötni.Most délután teszteltem egyet,de negatív lett. Pár nap múlva ha nem jön meg akkor a reggeliből fogok tesztelni. De addig is a véleményeteket szeretném kérni,szerintetek lehet baba a dologban?
Tökre rendszertelen a menstruációd, emiatt alapból nehezebb a teherbeesés. A tüneteid alapján meg fog jönni.
De miért délután teszteltél? Reggeli elsőből kéne.
Ha teszttel nézted és biztos az ovuláció április 23-24-én akkor feleslegesen teszteltél (ráadásul délután), nem fogja még kimutatni, majd ha minimum 14 nap telt el az aktus óta akkor csinálj újra tesztet.
Hogyan számoltad egyébként a május 3-at következő menstruációnak? Akkor elvileg 9 napos lenne a luteális szakaszod, ami irtó rövid, ilyennel nem lehet teherbe esni (nincs idő a rendes beágyazódásra).
Amúgy ha ennyire rendszertelen a mensid azt ki kellene vizsgálni, és nem saját kontóra étrendkiegészítőket szedni, mert akár ronthantak is rajta. (az inositolt pl kifejezetten a PCOS-eseknek szokták javasolni, nálad ez fennáll pl?)
A maca sem csodaszer, és több galibát okozhat mint segíthet, ha olyan szedi, akinek nem ajánlotta az orvos. A rendszertelen menstruáció egyik fő oka sokszor a pajzsmirigy probléma, a leírásban is láthatod, hogy kifejezetten ellenjavallt az ebben a betegségben szenvedőknek. Előbb derítsd ki inkább, mi okozza a ciklus zavart nálad.
Még valami, az ovulációs teszt kitapasztalásához türelem kell, főleg ilyen össze-vissza mensinél nem elég 4-5 napig használni, és ne hagyj ki 1-1 napokat, mert nálam is sokszor egyik nap még halvány, másnap hirtelen erős lesz, harmadik nap megint halványabb. Van akinél 2-3 napig is pozitív, de ha pl úgy járnál mint én akkor a kihagyásokkal szépen le is maradsz róla.
Ez már nagyon OFF, de szemet szúrt:
Ha a kivizsgálásokra nincs pénz, miért gondolod hogy ez a legalkalmasabb időszak, hogy babát vállalj? :/
Tapasztalatból tudom, sajnos, hogy nem mindenkinél jön össze első hónapban a baba, sokaknak hosszadalmas és nagyon költséges kezelésekre, vizsgálatokra van szükség, ezt is bele kell ám kalkulálni a babatervezésbe! Az ennyire rendszertelen ciklus pedig sajnos nem arra utal, hogy minden a legnagyobb rendben, nálam is így kezdődött másfél évvel ezelőtt, azóta ne tudd meg mennyibe fájtak már az eddigi vizsgálatok...
Utolsó válaszoló voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!