Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ez most babára utal vagy mi...

Ez most babára utal vagy mi lehet?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Novemberben 40 napot késett,januárban jött meg,pedig maximum 1-2 napot szokott csúszni. Majd márciusban is csúszott 20 napot.Januártól minden hónapban ovulációs teszteket végeztem,de úgy tűnt nincs ovum. Vagy nagyon rosszkor teszteltem(32-34napos ciklus,minusz 14 naptól,kb 3-5 napon át teszteltem minden délután,volt hogy csak minden másnap,de nem lett pozitív sosem). Kivizsgálásokra akkor nem volt pénzem,így gondoltam míg összejön a pénz,szedek Maca gyökeret,hátha segít valamit. Illetve április elején elkeztem MyoInozitolt is szedni. Április 23 vagy 24-én volt ovulációm a teszt szerint. Szóval lehet hatottak a fent említettek. Együtt is voltunk a párommal ahogy kell ;) Most ott tartok hogy május 3-án kellett volna megjönnie de nem jött. Tömény fehér krémszerű(de nem büdös) folyásom van,ami a ciklus bármelyik napján szokott,de nem ilyen mennyiségben,illetve az alhasam mintha puffadna,nem esik jól ráfeküdni sem és néha görcsölget. Illetve a hányinger,de az nálam megszokott illetve korai is lenne még szerintem,meg a derékfájás,de az is alapból szokott lenni így nem tudom a babához kötni.Most délután teszteltem egyet,de negatív lett. Pár nap múlva ha nem jön meg akkor a reggeliből fogok tesztelni. De addig is a véleményeteket szeretném kérni,szerintetek lehet baba a dologban?

2020. máj. 6. 14:45
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Tökre rendszertelen a menstruációd, emiatt alapból nehezebb a teherbeesés. A tüneteid alapján meg fog jönni.

De miért délután teszteltél? Reggeli elsőből kéne.

2020. máj. 6. 15:37
 2/6 A kérdező kommentje:
Mert már nagyon türelmetlen vagyok :D
2020. máj. 6. 15:50
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha teszttel nézted és biztos az ovuláció április 23-24-én akkor feleslegesen teszteltél (ráadásul délután), nem fogja még kimutatni, majd ha minimum 14 nap telt el az aktus óta akkor csinálj újra tesztet.

Hogyan számoltad egyébként a május 3-at következő menstruációnak? Akkor elvileg 9 napos lenne a luteális szakaszod, ami irtó rövid, ilyennel nem lehet teherbe esni (nincs idő a rendes beágyazódásra).

Amúgy ha ennyire rendszertelen a mensid azt ki kellene vizsgálni, és nem saját kontóra étrendkiegészítőket szedni, mert akár ronthantak is rajta. (az inositolt pl kifejezetten a PCOS-eseknek szokták javasolni, nálad ez fennáll pl?)

[link]

A maca sem csodaszer, és több galibát okozhat mint segíthet, ha olyan szedi, akinek nem ajánlotta az orvos. A rendszertelen menstruáció egyik fő oka sokszor a pajzsmirigy probléma, a leírásban is láthatod, hogy kifejezetten ellenjavallt az ebben a betegségben szenvedőknek. Előbb derítsd ki inkább, mi okozza a ciklus zavart nálad.

Még valami, az ovulációs teszt kitapasztalásához türelem kell, főleg ilyen össze-vissza mensinél nem elég 4-5 napig használni, és ne hagyj ki 1-1 napokat, mert nálam is sokszor egyik nap még halvány, másnap hirtelen erős lesz, harmadik nap megint halványabb. Van akinél 2-3 napig is pozitív, de ha pl úgy járnál mint én akkor a kihagyásokkal szépen le is maradsz róla.

2020. máj. 6. 18:59
 4/6 anonim ***** válasza:

Ez már nagyon OFF, de szemet szúrt:

Ha a kivizsgálásokra nincs pénz, miért gondolod hogy ez a legalkalmasabb időszak, hogy babát vállalj? :/

Tapasztalatból tudom, sajnos, hogy nem mindenkinél jön össze első hónapban a baba, sokaknak hosszadalmas és nagyon költséges kezelésekre, vizsgálatokra van szükség, ezt is bele kell ám kalkulálni a babatervezésbe! Az ennyire rendszertelen ciklus pedig sajnos nem arra utal, hogy minden a legnagyobb rendben, nálam is így kezdődött másfél évvel ezelőtt, azóta ne tudd meg mennyibe fájtak már az eddigi vizsgálatok...

Utolsó válaszoló voltam.

2020. máj. 6. 19:03
 5/6 A kérdező kommentje:
Nos koszi az infot. Par eve is ki lettem mar vizsgalva,teljes hormonpanel,terheleses cukor,PCOS,isten tudja. Akkor minden rendben volt. Tavaly nezettem ujra pajzsmirigyet,cukrot,de minden rendben. Egyebkent nem nincs penz,csak sajnalok 50ezret(par eve annyi volt) kiadni "szimpla" vervetelre. A dokit meg hagyjuk is. Kitudja hanyadik orvos lenne jo. Az meg sok penz. De egy gyerektol az utolso fillert sem sajnalnam es van ra keret. Nem boseges de van ra. Ha arra varok h legyen teljes hatter egy gyerekhez,akkor kb sosem lenne gyerekem,meg nagyon sok mas embernek sem. Egyebkent egy eve nem vedekezunk,nem az elso honap...
2020. máj. 6. 19:44
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha egy éve próbálkoztok, ilyen rendszertelen ciklussal, akkor még inkább érdemes lenne pedig utánajárni, hogy mi okozza. Újra hormonpanel, terheléses cukormérés, pajzsmirigy hormonok, nőgyógyászati ultrahangon, esetleg egy peteérés követés, hogy kiderüljön valóban ovulálsz-e. És a párodnak sperma vizsgálat.
2020. máj. 6. 20:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!