A Jónás naptár vagy a kínai fogantatási naptár bejött valakinek a baba nemére vonatkozólag?
Lehúzó kommenteket nem szeretnék, abszolút kiváncsiság az egész.
Nekem az első gyermekemnél mind a kettő (Jónás naptárból ugyan csak a netes verzió) ugyanazt a nemet jósolta, be is jött.
Viszont most a barátnőmnek mindkettő fiút jósolt, mégis lánya lett.
A Jónás naptárnál pl számít hogy ha abban a hónapban fogant a baba, de pl nem a Jónás napon? Akkor lehet még a megjósolt nemű?
(Nekem pl nem Jónás napon fogant a gyermekem az tuti.)
Kínai 2 lányt jósolt. 2 fiam van.
Jónást nem tudom értelmezni.
Köszi a válaszokat!
Én nem tudom hogy hiszek-e benne, de talán a Jónás naptárban valamivel jobban, mert az egyénre/személyre szabott. A kínai az ilyen szempontból nagyon általános. Pl nehéz elképzelni hogy adott időben teherbe esett azonos korú nők, 9 hónap múlva mind fiúnak vagy mind lánynak adnak majd életet. Na meg valami olyasmit is hallottam, hogy a kínaiak máshogy számolják az éveket, életkort, ergo lehet nem is jól néztem, mint ahogy sokan sem ezek szerint.
Plusz a 10-es válaszolónak is igaza lehet.
A Jónás naptár úgy tudom olyan elven működik hogy a holdfázisokat nézi. Abban a holdfázisban (de lehet rosszul írom, amiben születtünk mindig termékenyek vagyunk). Ezeket a napokat számítja ki és szerintem a holdnaptár szerint rendel hozzá nemeket (fiú vagy lány gyermek).
Itt a megadott nap nem a peteérést mutatja, remélem ezt senki nem hiszi, hanem a Jónás napot, ami előtt 3 napig kellene a naptár szerint akciózni. Illetve nem 3 napig 😃hanem abban a 3 napban!
De ha ez nem esik egybe a peteéréssel akkor azért nem hiszem hogy sok esély van rá. Mert ez egy kiszámított dolog, a peteérés meg egy biológiai folyamat, aminek végbe kell mennie a terhességhez.
Nekem valami ilyesmi a véleményem, de kiváncsi vagyok hogy 2.babánál majd mennyire jön be. Még nem próbálkoztunk, de ha nem felejtem el egyszer majd megírom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!