Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mióma műtét vagy laparoszkóp?

Mióma műtét vagy laparoszkóp?

Figyelt kérdés
Kiderült miómám van,de az a vicc, hogy minden hónapban járok vizsgálatra mert babát szeretnénk, tavaly decemberben 4,8cm volt mivel hátul helyezkedik el "nemkell vele foglalkozni" alapon nemfoglalkozott vele a doki, 1hónapja váltottam orvost, elég szigorú doki rögtön a vizsgálat után Roma index vervizsgálatot kért ami tökéletes lett és egy nagy ultrahangot külsőt és hüvelyit!Az orvosnál 7,7cm volt és fájt a vizsgálat,most a 3héttel később a nagy UH már nemfájt plussz 6,7cm a mióma közben elkezdtem a cickafarkat inni és ajánlották a barátcserjét is! Semmi panaszt nem okozott amúgy, se fájdalom, se köztes vérzés se vizelési ingert semmit csak simán nőgyogyászt váltottam így "derült" ki! Annyit mondtak tegnap, hogy szépen elmozdul, de ezt nemtudom mire értette, olyan ideges lettem, sirhatnékom van azóta! Három babát elvesztettünk már a lérező összes kivizsgáláson túl estünk első clostys hónapom volt rásegítés céljából, rájöttek a problémára és amikor zöld utat kapunk akkor meg ez! Plussz én szlovák állampolgár vagyok nemrégen mentem férjhez és még csak most intéztük volna a papírokat és ebben a helyzetben itt maradtam Magyarországon a férjem és a munkám miatt, igaz sejtem ebben az időben tuti halasztják a műtéteket, de kicsit bevagyok tojva félek és egy kis pozitívumra lenne szükségem...
2020. ápr. 4. 11:32
 1/6 anonim ***** válasza:

Elsőkörben szerintem függesszétek fel a babaprojektet nagyon sok dologra való tekintettel.

1. koronavírus van, lassú és korlátozott most az orvosi ellátás

2. a problémádat kellene onnan eltávolítani előbb. Rendezett, egészséges szervezetbe jobb várni a babát!

3. amíg zajlanak a papírmunkák, az külön stressz most neked, nem kellene még a babával foglalkozni.

Egyébként keress egy normális orvost, aki szépen elmond mindent, kérdezz tőle ha valamit nem értesz hiszen azért vannak! Ha kétértelmű dolgokon kell kattognod az megint nem jó a nyugalmadnak.

2020. ápr. 4. 13:37
 2/6 A kérdező kommentje:
Persze a virus miatt várni akartunk de a clostyt még előtte kezdtem el szedni! De az mar mindegy is, törekszem arra, hogy ne kattogjak, de az, hogy bejelentkezzek ide mármint Magyarországra hát most mindenhol zárt ajtókba ütközöm, persze jön az, hogy eddig miért nem intéztem el, mert mondjuk 20km laktam a határtól hét közbe is hazaugrottam mikor a kedvem akarta és mert persze nem számítottam arra, hogy ez fog történni a világban, persze erre senki nem számított! Igaz úgy érzem, hogy nemcsak a világ hanem az univerzum is ellenem van! Bocsánat, hogy ennyire negatív vagyok! Amúgy most váltottam orvost 5hónapig vártam rá olyan sokan vannak nála, és a vírus ellenére is foglalkozik velem, de hétvége van emailt írtam neki, 20án megyek hozzá, csak gondoltam megkérdem, hogy mire számíthatok.
2020. ápr. 4. 17:19
 3/6 anonim ***** válasza:
Tulajdonképpen mi a kérdés? És mi derült ki az új orvosnál? Mert annak alapján amit leírtál tisztában voltál a mióma letezésével.
2020. ápr. 20. 06:41
 4/6 A kérdező kommentje:
Persze tudtam róla, de sose volt szó műtétről, arról se, hogy esetleg nem eshetek teherbe csak annyit mondtak, h a szülés császár lenne! De az hogy kihordani se tudom meg műteni kell szó se volt ilyenről most meg itt vagyok leddönbenve pedih két dokim is volt! És most azzal nemvagyok tisztában, hogy ekkorát lehet-e még laparoszkóppal elvégezni? Kifele növő hátsó fali és elmozdul!
2020. ápr. 20. 11:33
 5/6 anonim ***** válasza:

Ja értelek.. Hát nézd én nem vagyok orvos, valószínűleg minden miómát egyedi módon értékelnek. Illetve minden orvos is csak ember és mindenkinek van egy módszer amire esküszik, hogy úgy a legjobb. Gagyi hasonlat de érzékletes, olyan ez mint a rizs főzés, mindenkinek van vmi tuti módszere.

A saját példám pedig az, hogy nem is tudtam hogy miómám van, mikor elhagytuk a védekezést és első hónapban teherbeestem. Koraszülött lett, de nem a mióma okozta. Toxémiás lettem, a kettő pedig nem függ össze. Viszont valóban nagyon pici súllyal született, a terhessegi korhoz képest. ezt okozhatta a terhesség alatt kialakult magas vérnyomás, vagy a mióma, vagy akár a kettő együtt. Ez utólag visszakövethetetlen. Nekem amúgy a terhesség végén volt kb 4,5 cm.. Szintén kifelé növő, szülés után 8 héttel 1,5 körül volt, azóta se nyúltak hozzá. De nekem feltett szándékom, hogy megszabaduljak tőle.

Szerintem ez a legjobb megoldás, nem odavaló. És bár nem feltétlen okoz gondot, de ha 100-ból te leszel az az egy akinek igen akkor a statisztika nem lesz vigasz.

Rutin műtét, ráadásul laparoszkoppal megoldják, sokkal kevésbé invazív megoldás mint régebben.

2020. ápr. 20. 13:13
 6/6 anonim ***** válasza:

3 hete volt laparoszkópos műtétem, almányi volt a mióma.

Ha érdekelnek a tapasztalataim, írj.

Az ország -szerintem- legjobb szakemberét sikerült megtalálnom.

2021. aug. 10. 00:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!