Lehetséges hogy a beágyazódás több mint 13-14 napig tart? Azaz elvileg 7 nap mire eléri a méhet és utána kezd beágyazódni. Lehet hogy tovább tart pár nappal vagy mindenképpen fix időhöz van kötve?
Na szóval, ha senki nem akarja, akkor megkezdem én a sort. Persze ezek az én meglátásaim, ha valaki tud okosabbat, akkor hajrá!
A peteérés utáni időszakot hívjuk luteális fázisnak. Ez 14 nap. Ez az az időszak, amikor a babának be kell ágyazódnia. Ha a mensi első napjától számolsz vissza, akkor van meg ugye a peteérés pontos napja. Múltkorában én is feltettem egy hasonló kérdést, mert nekem volt egy "extra" peteérésem, és onnantól számolva jött meg 14. napra...Fura, ugye?
A luteális fázis lehet ugyan több 13-14 napnál, de (én úgy tudom) ha már olyan 17 nap vagy annál több, akkor ott valamilyen hormon baj van.
Minél később ágyazódik be az a baba, annál nagyobb az esélye, hogy nem marad meg, kevésbé lesz életképes.
Nekem szeptemberben volt egy terhességem, de sajnos elment...:(
A peteérésemtől a 14. napon lett a teszt pozítiv, pedig a ciklus.hu későbbre írta. Igaz, nekem átlagban a 9 vagy 10-ik napon van a peteérésem. A hőm nekem is magas volt, folyamatos megjön érzéssel, és nagyon fájt a derekam. A cicim is pont olyan izomlázas volt, igaz, inkább mintha oldalt éreztem volna.
Ezek alapján lehetsz terhes, de a mensinek ugyanennyi esélye van.
Hát, remélem azért valamennyire tudtam segíteni!
Szorítok neked!(Nektek!!!)
Megint én. :)
Na a lényeget nem mondtam (írtam), a beágyazódás általában 7-10 nap, és utána kezdi el termelni a HCG-t, amit kimutatsz a teszttel, mivel a 11-ik napra "ássa be magát" a megtermékenyített petesejt a méhszövetbe teljesen. Ez történik a luteális fázisba.
Bocsi, remélem nem voltam félreérthető.
Szia!
Semmi gond, nem vagyunk egyformák, simán lehet, hogy neked egyszerűen még csak nincs annyi HCG-d a szervezetedben. Mivel duplázodik a szervezetben ez a szint, érdemes lenne holnapután tesztelni!
De olvastam itt olyat, hogy csak a 7(!)hétben mutatta meg a teszt a babát...:)
Nem akarom, hogy nagyon beleéld magad, mert hidd el, sokkal fájdalmasabb csalódni...De én bíztatónak találom a tüneteidet.
Írd meg majd légyszíves, hogy mi lett, nagyon kíváncsi vagyok!!!
Ja, és az sem mindegy, hogy mivel tesztelsz! Én akkor 10-es érzékenységűt használtam a reggeli vizeletből, és bár jól kivehető , azért halvány volt,(vaterán vettem 10 db-ot 2500-ért). A Clearblue meg negatív lett másnap, csak kb. 3 nap után mutatott halványan + jelet.
Ja Igen, az előző is én voltam.
Egyenlőre az egyetlen válaszoló :)
Én úgy tudom, hogy 7-10 nap a beágyazódás, persze hiába számolunk itt agyba-főbe, hogy tudjuk a PÉ idejét, de mi van, ha csak a PÉ utáni napon találkoztak össze a kiskatonával? Máris másfél nap plussz! :-) 2 naponta duplázódik a hcg, persze kivételek mindig vannak!!, tehát legkorábban a megtermékenyülést követő 14. napon mutat reális eredményt a teszt kb. Az, hogy te a 16. napon negatívat teszteltél, még semmi rosszat nem jelent, ha tudsz, várj 3-4napot, és próbáld újra, mert a tüneteid gyönyörűek, de persze ezek a koraterhességi tünetek ugyanúgy lehetnek baba és mensi tünetek is!
Drukkolok, majd írd meg, mi lett végül!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!