Kiderült hogy terhes vagyok, de eddig nem dolgoztam most viszont fel vennének a hónap végén egy munka helyre mit tehetek?
Jó pár helyen kizáró ok a baba.
És próbaidő alatt kirakhatnak, felvételnél meg simán azt mondják, hogy köszi, de nem.
Mégpedig egyszerű az indok: nem akarnak idény munkást, és külön betanítást.
Első munkahelyemen hónapokig hallottam ilyen eset miatt bmegelni a főnit. Ez egy iskola volt és titkári poziba felvételizett a hölgy. Ráadásul nem kell 2 titkárnő egy suliba. Mi legyen avval, aki hosszú távra jelentkezne, de a gyerekes szabikon lévő úgy dönt, vissza jön dolgozni. Akkor most azt rúgja ki, aki gyerekkel volt? De őt védi a törvény, vagy azt, aki valóban hosszútávra jelentkezett? Irdatlan kóstolás!
Ha olyan helyre mennél, ahol rövidtávon van munka, akkor ez a második eset nem lehet gond.
De a becsületesek útja is járható. Biztosan van munkahely, ahol pár hónapra kell csak a dolgozó.
Mivel úgyis hamar kiderulne h terhes vagy.. .hiszen ha most tudod akkor kb 4g5 hetes vagy.. Mire elkezdel dolgozni, olyan 7-8..mire letelik a probaido,addigra 20 hetes. Es rengeteg vizsgalat is van, ha meg elmesz maganrendelesekre... Akkor meg meg elviszi kb a beveteled jo részét..
En azt csinálnám: elmondanam h terhes vagyok. Mondanam h ertem h nem akar így felvenni... De mi lenne ha határozott időre felvenne? Csedet ugyse kapsz. Ezt is elmondhatod, hogy ugyse leszel jogosult.. De mi lenne ha felvenne mondjuk 4-5 hónapra határozott munkaviszonnyal? Utana kell nezni.. Megbizasi szerzodes vagy nem tudom h hogyan.. Igy ő sem veszít, neked sincs sok vesztenivalod.. Hatha
Az a baj, hogy előtte nem dolgoztál. Mert ha dogoztál volna egy évet pl és csak pár hét kihagyásod lenne a két munka között, akkor megjátszható lenne. Mivel ha táppénzre mennél, a keresőképtelenség ideje alatt csak közölhető a felmondás, életbe csak akkor lép ha megszűnt a keresőképtelenség. De tp mindig annyi napra jár, ahány napot a tp jogosultság kezdőnapját megelőző 365 napban dolgoztál.
És te már két éve nem dolgoztál. Így ha nem mész tp-re de dolgozol, amig ki nem derül, legyen az akár 1 hónap akár 4 addig is keresel. Első babánál van akinek még 15-16 hetesen sem latszik, esetleg nem testhezálló felső és nadrág és ennyi.. Nyilván ha közben annyira rosszul vagy hogy nem mész be vagy bent mész hányni és észreveszik akkor bukta.
Egyébként azért nem szeretik a munkáltatók ezt, mert azon túlmenőleg hogy mire egy új dolgozót betanitanak, majd ha végig is dolgozik még 7- 8 hónapot utána akkor is kell új dolgozó akit szintén betanítanak, plusz az előző kismamának fizetni kell majd a csedet, gyedet illetve a felgyűlt szabikat ami a baba kb egy éves koráig jár.(csed teljes ideje alatt-168 nap- illetve a gyed első 6 hónapjában, azaz a baba egy éves kora). Utána pedig vagy visszaveszik állomanyba valamilyen munkakörbe vagy elküldik és fizetik a felmondási időt is pluszban ami minimum egy hónap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!