Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ha házi buliba voltunk és,...

Ha házi buliba voltunk és, Iszogattam de nem túl sok alkoholt majd. Kiderul hogy terhes vagyok. Baj lesz baj lehet belőle?

Figyelt kérdés
2019. dec. 13. 20:00
 1/6 anonim ***** válasza:
91%
Nem, ilyen korán nem káros a magzatra, mert akkor még nem is magzat.
2019. dec. 13. 20:06
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Én is így jártam. Nem tudtam, hogy baba lesz. Nem is kicsit ittam.
2019. dec. 13. 20:53
 3/6 anonim ***** válasza:
80%
Nem, de nem azért, mert nem magzat vagy éppen hogyan nevezzük, hanem mert a 6. hétig nincs összeköttetésben az anya szervezetével.
2019. dec. 13. 22:28
 4/6 anonim ***** válasza:
56%

Azért ezzel a "6. hétig nincs összeköttetés az anyával" sztorival óvatosan, bár nagyon szeretik itt mondogatni a gyiken. A 4. héttől már nagyon érzékeny folyamatok mennek végbe, és sokszor elfelejtjük, hogy bármi szervezetbe bekerülő anyag nem 2 órán belül távozik nyomtalanul, hanem halmozódik vagy napokig éreztetik a hatásukat. Orvosilag az embrió a 4.(!!!!) héttől a 8.-ig a legérzékenyebb a külső és belső ártalmakkal szemben. Erre a "legjobb" bizonyíték a contergan, ami már az 5. héten is simán okozott fejlődési rendellenességeket (nem fejlődött ki a gyerek füle).

De az alkohollal nem ez a helyzet. Én masszív antialkoholista vagyok, de az egyszeri ivás nem valószínű, hogy fog gondot okozni egy terhességben. A valódi károsodást konkrétan alkoholizmus szokta kiváltani (ettől még szerintem kerülni kéne az ivás az első perctől fogva).

2019. dec. 14. 07:03
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Szeptemberben fogant a baba, október elején volt az esküvőnk, akkor még nem tudtam, hogy terhes vagyok. Ittam a lagzin, nyilván nem részegedésig, de lecsúszott pár pohár pezsgő. Kérdeztem a dokit, azt mondta, még ilyen korán nem okoz gondot.
2019. dec. 14. 10:05
 6/6 anonim ***** válasza:
Nekem még 6 hetesen úgy volt, hogy elvetetem a babát, egy buliban akkor jól berúgtam, meg ezen kívül sem figyeltem oda semmire. Aztán meggondoltam magam, megtartottam és nem lett semmi baja. Persze ezzel nem arra akarlak biztatni, hogy igyál, mert a rendszeres piálás már biztosan ártana.
2019. dec. 14. 10:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!