Ha házi buliba voltunk és, Iszogattam de nem túl sok alkoholt majd. Kiderul hogy terhes vagyok. Baj lesz baj lehet belőle?
Azért ezzel a "6. hétig nincs összeköttetés az anyával" sztorival óvatosan, bár nagyon szeretik itt mondogatni a gyiken. A 4. héttől már nagyon érzékeny folyamatok mennek végbe, és sokszor elfelejtjük, hogy bármi szervezetbe bekerülő anyag nem 2 órán belül távozik nyomtalanul, hanem halmozódik vagy napokig éreztetik a hatásukat. Orvosilag az embrió a 4.(!!!!) héttől a 8.-ig a legérzékenyebb a külső és belső ártalmakkal szemben. Erre a "legjobb" bizonyíték a contergan, ami már az 5. héten is simán okozott fejlődési rendellenességeket (nem fejlődött ki a gyerek füle).
De az alkohollal nem ez a helyzet. Én masszív antialkoholista vagyok, de az egyszeri ivás nem valószínű, hogy fog gondot okozni egy terhességben. A valódi károsodást konkrétan alkoholizmus szokta kiváltani (ettől még szerintem kerülni kéne az ivás az első perctől fogva).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!