Az lehetséges, hogy átlagos 29 napos ciklusoknál 23. napon van ovuláció? Ez mennyire jelent problémát és ha sikerül teherbe esnem akkor nem fog megjönni?
Figyelt kérdés
Előfordult már, hogy 1- 2 napot késett vagy hamarabb jött meg de ennél több nem szokott előfurdulni.2019. okt. 29. 06:07
1/8 anonim válasza:
Természetesen lehet akkor is az ovuláció (Meg bármelyik másik napon is). Ez semmiféle problémát nem jelent - miért is jelentene?
Ha meg teherbe esel, akkor vagy éppen megjön még egyszer, vagy nem.
2/8 A kérdező kommentje:
Sokan azt írják,hogy ha a luteális fázis rövid, akkor nem tud beágyazódni..csak ezért
2019. okt. 29. 07:14
3/8 anonim válasza:
Ez így igaz. Rövid luteálissal nem lehet teherbe esni. Ovu után kell kell 1-2 nap mig a megtermékenyült petesejt elijut a méhbe, majd minimum 5 nap a beágyazódás, de inkább 8. Tehát, ha ovu utáb a lutrálisod rövidebb, mint 10 nap akkor, az bajos teherbeeséshez. Ha 7 nél kevesebb, akkor meg lehetetlen és orvosi segítség kell. De olyan is van, hogy később van ovu, de akkor a mensi is annyival később várható, a luteális állandó hossza miatt. Tehát olyankor nem késik a mensi, csupán annyival hosszabb a ciklus. Kérdés, hogy nálad melyik áll fent.
4/8 anonim válasza:
#3, nem egészen pontos: elvileg aktus után 2-3 nap a megtermékenyülés és a 7.-8. napon kezdődik el a beágyazódás
5/8 A kérdező kommentje:
és ha tegnap volt pozitív az lh teszt és ma még 7-8 nap van mensiig,van esély szerintetek?
2019. okt. 29. 08:52
6/8 anonim válasza:
Esély mindig van, de igazság szerint túl rövid a luteális fázisod. keress egy jó endokrinológust és nézess 3. és 21. napi hormonsort.
7/8 A kérdező kommentje:
Novemberben megyek endokrinologushoz, mert a tshnal van egy kicsi elteres, de en ugy tudom, illetve ugy olvastam, hogy attol meg sokan teherbe estek.
2019. okt. 29. 09:41
8/8 anonim válasza:
A TSH, lehet kis eltérésnek tűnik, de annál jobban nehezíti a teherbe esést, főleg, hogy a TSH érték, ha rossz, akkor más is rossz. Sokat fog segíteni a jó endokrinológus :) Biztassalak, ahogy endokrinológushoz kerültem, a harmadik hónapban terhes is maradtam a megfelelő kezelés mellett. 7év várakozás volt előtte.
Ahogy írtad, ha tegnap volt pozi az LH teszt, nézd meg mikor jön meg a havid, 12-16 nap a normális luteális hossza, ennél kevesebb vagy hosszabb már nagyban csökkenti a teherbe esés lehetőségét, a rövidebb a rosszabb. Helyre kell rakni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!