Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Az normális ha néha úgy...

Az normális ha néha úgy érzem, hogy szeretnék egy gyereket?

Figyelt kérdés
Nagyon fiatal vagyok, most leszek 18 (5 nap múlva), a barátom 22 és most végzett az egyetemen. Nagyon jó a kapcsolatunk, úgy érzem, hogy minden a helyén van. Néha ez az érzésem támad, nyilván nem szeretnék most szülni csak ezt érzem. Persze szeretnék egyetemre menni és tanulni előtte. Viszont ha véletlenül teherbe esnék szerintem nem vetetném el. Nem tudom, hogy ez normális-e. Az ő családja is elég jól áll anyagilag, az enyém is. Elsősorban nem a pénz lenne a probléma, félek, hogy a szüleim kitagadnának. A barátommal mikor erről beszéltünk azt mondta, hogy 28-29 éves korában szeretne gyereket. Nem mondtam erről még neki semmit.

2019. okt. 28. 12:57
 1/9 A kérdező kommentje:
teherbeesnék*
2019. okt. 28. 12:58
 2/9 anonim ***** válasza:
60%

Ja véletlen, mi?

Szerintem ne is mond neki.

2019. okt. 28. 12:58
 3/9 A kérdező kommentje:
Igen.
2019. okt. 28. 13:01
 4/9 anonim ***** válasza:
88%
Nincs olyan hogy véletlen. Fogamzásgátló, óvszer egyszerre +megszakítás
2019. okt. 28. 13:04
 5/9 anonim ***** válasza:
88%
Komolyan a szüleid anyagi helyzetére alapozva vállalnál gyereket? Azt vágod hogy magadnak kéne szülni nem nekik?
2019. okt. 28. 13:12
 6/9 anonim ***** válasza:
96%

Kiscsillag, már higyne lenne a pénzzel probléma? Hiszen nincs önálló keresetetek. Így max alamizsnát kapnál állambácsitól.

Gondold ezt át még egyszer. Igen, jó dolog egy baba, cuki, meg minden, nekem is megfordult kamaszként, milyen lennék anyaként, milyen lenne, ha babám lenne, de ettől még ugyanúgy felhúzattam a pasival a gumit, nem lyukasztgattam ki, hogy "véletlen" terhes legyek. Sokat eszembe jutott, deaz soha, hogy véletlen essek teherbe. Mondjuk az exeimnek egyiknrk srm szültem volna, de az más kérdes.

A lényeg, hogy csak úgy ess teherbe, ha tök egyedül, SAJÁT keresetbőlel tudnád magatokat látni,ha netán a pasival szétmentek ésanyádék kitagadnak.

2019. okt. 28. 13:12
 7/9 anonim ***** válasza:
82%

Semmi gond, ha már fejben szeretnél.

De előbb tanulj, teremtsd meg a feltételeket.

Nem sokkal jobb, ha el tudod tartani, mint hogy más jóindulatára alapozz? Mindig az van nyeregben, aki eltart. Megéri függetlennek lenni, nem más és a saját szüleid pénzére alapozni.

Hidd el, pár év múlva is ugyanúgy lehet gyereked, semmit nem vesztel, ha nem ugrasz bele ilyen fiatalon. Ráadásul ha a barátod nem akarná, lehet ott is hagya. Akkor az anyagi támogatás is kiesne a részéről.

Lehet a szülei segítenének a babának ajándékokkal, de nem téged tartanának el

2019. okt. 28. 13:26
 8/9 anonim válasza:
70%

Szia!

Normalis, hogy gyereket szeretnel, csak az nem, hogy munka nelkul is bevallalnad. En 10evig szedtem figamzasgatlot es nem lettem terhes, odafigyeltem es betartottam mindent. Megfelelo vedekezes mellett nem lehetsz terhes. Igaza van a baratodnak, ido kell meg ehhez. Az, hogy "jol megvagytok" meg nem jelent semmit. Magamrol tudom es erzekelem, hogy az ember rengeteget valtozik az evek soran, mas lesz a gondolkodasmodja, nezete, igenyei es ez a kornyezetedre kihathat, a parkapcsolatodra is. Meg lass Vilagot, szorakozzatok, elvezzetek ki azt az 5-10 evet a babaig es ha akkoris mukodik a dolog, akkor mehet a menet. Es ne a szulokre tamaszkodj. Amig nem leszel onfentarto, addig ne akarj a szuleitek nyakara szulni egy gyereket, nem nekik szulod, ne terheld oket az anyagi vonzatokkal, akarmennyire jol allnak... Erd el, hogy te magad mindent megadhass egy gyereknek. Tanulj es dolgozz elotte, legy felnott es elvezd ki a koztes idot. Nekem 20 evesen kezdodott egy romhalmaz kapcsolatom, aminek 5 ev utan szerencsere vege lett. Nem gondolkoztam gyereken vele, se nelkule. Nem vagyok ilyen beallitottsagu. Aztan jott egy masik ferfi es ereztem, hogy vele minden masabb, jobb, tartalmasabb. 1,5 ev utan osszehazasodtunk es ket evnel szuletik a baba. 27 evesek vagyunk. Tanultunk, dolgoztunk, szorakoztunk, utaztunk, kielveztunk minden helyzetet. Most pedig csaladot alapitunk. Azert jo ez igy, mert az elozo parkapcsolatnal, ami mindkettonknek elso volt, megtanultuk, hogy mik az igenyeink, mik rosszak es jok felenk nezve, igy megtudjuk becsulni a masikat. Ne siesd el :)

2019. okt. 28. 13:53
 9/9 anonim ***** válasza:
72%

Az a nem normális ebben,hogy nem beszélsz róla a párodnak és a gyerek nem csak rajtad múlik.Nem beszélve arról,hogy nektek/neki kéne eltartania.

Ha egyszer kijelentette,hogy ő még nem akar csak 28-29 éves kora körül akkor rá ne erőltesd azt a véletlent.Mások életét egy hirtelen jött hú de jó lenne érzés miatt nem kell elrontani biztos vannak még tervei,ha ilyet mondott (vagy nem gondol olyan komolyan a kapcsolatra,de nem akart megbántani.a pillanatnyi irántad érzett szerelem/szeretet nem egyenlő azzal,hogy családot akar tőled vagy még nem most.) :D

2019. okt. 28. 14:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!