Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Elfelejtett gyógyszer utáni...

Elfelejtett gyógyszer utáni teendők?

Figyelt kérdés

Sziasztok, közel két éve szedek Yadine tablettát. Múlt héten hétfőn kezdtem a gyógyszermentes hét után az új levelet, kb akkor / kedden el is múlt, és a párommal együtt voltam, viszont nem belém élvezett el.

Sajnos pénteken amikor vettem be a tabit, észrevettem, hogy a csütörtöki kimaradt. Azonnal pótoltam és mind a kettőt bevettem.

A használati ezt írja:

Ha több mint 12 órát késett a tabletta bevételével, akkor a terhesség elleni védelem csökkenhet. Minél több egymást követő tablettát hagyott ki, annál nagyobb a terhesség kockázata.

Különösen nagy a teherbeesés kockázata, ha a csomag elejéről vagy végéről hagyott ki tablettákat. Ezért az alábbi szabályokat kell követnie (lásd még az alábbi ábrát is):

Vegye be a kihagyott tablettát, amint eszébe jut, még akkor is, ha ez két tabletta egy időben történő bevételét jelenti. A következő tablettákat a szokásos időben vegye be és használjon kiegészítő fogamzásgátló módszert (pl. óvszert) a következő 7 nap alatt.

Ha a mulasztás előtti héten szexuális életet élt, terhes lehet. Ebben az esetben forduljon kezelőorvosához.

Szerintetek ebben az esetben orvoshoz kell fordulnom?

A dokim csak a jövő héten lesz bent, és nem tudom ilyenkor mi a protokol...

2019. okt. 28. 12:36
 1/5 anonim ***** válasza:
32%

Milyen protokoll?

Esemény utánival elkéstél.

2019. okt. 28. 12:40
 2/5 A kérdező kommentje:

Pontosan ezért kérdezem.....

11.15-re kaptam leghamarabb időpontot, viszont nem bennem ment el. Ebben az esetben mi a teendő akkor?

Az aktus egyébként is hetfőn vagy kedden volt, ahogy elmúlt a menzeszem, a kifelejtett bogyó pedig csütörtökön és pénteken vettem észre... Akkor péntek éjszaka hova tudtam volna eseményutániért menni? Ráadásul mennyire lett volna érdemes azt bevenni állandó hormonális fogamzásgátlás mellett?

Évek óta gyógyszert szedek,nem szokott ilyen történni, de köszönöm a hasznos válaszodat.

2019. okt. 28. 12:45
 3/5 anonim ***** válasza:
32%

Hát nem tudom tudod e, de nem csak ahhoz az orvoshoz lehet menni, kihez egyébként is szoktál. Keress fel egy olyat, akihez nem kell időpont és kérdezd ki.

Mindenesetre lényegtelen hogy évek óta szeded, elvileg ha nem szedsz be egyet, már nem vagy védett.

Annyi idő eltelt már, hogy imádkozz, mást mi csinálnál.

2019. okt. 28. 12:54
 4/5 anonim ***** válasza:
68%

Velem többször is előfordult és nem estem teherbe. Na, de ez nem rólam szól.

Ügyeletre kellett volna betelefonálni, megmondták volna mikor mehetsz be.

2019. okt. 28. 13:08
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Lehetséges terhesség, de meglehetősen kicsi az esélye, pláne akkor, ha beléd sem élvezett. És mivel az esemény utániról lekéstél, totál felesleges orvoshoz menni ezzel, szerintem az időpontot is lemondhatod. Ha nem jön meg a megvonásos, akkor teszt. De kicsi az esélye, hogy gond lesz. Máskor figyelj oda jobban!
2019. okt. 28. 16:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!