Nagyjából mennyi esélyem lehet a teherbeesésre?
Tudom, hogy nem lehet pontosan megsaccolni, és ahány szervezet annyi féle.... de nagyon kíváncsi vagyok, hiszen itt a kategóriában nagyon sok válaszoló hozzáértőnek tűnik, és az orvosom mindig kerüli a kérdést, gondolom hogy ne éljem bele magam semmibe...
Szóval:
- Inzulinrezisztenciám van (enyhe mostanra, a diéta miatt, de régen nagyon rossz értékeim voltak)
- Hormoneltéréseim vannak - PCOS miatt (LH, tesztoszteron és még 1-2dolog..)
- Menstruációm alig van, 22 naponta jön meg és néhány napig pecsételek (klasszikus vérömlés, görcsök nincsenek egy ideje...)
- Nem vagyok biztos benne, hogy van peteérésem, de ezt nem szoktam ellenőrizni, viszont egyszer volt hogy 2-3 hónapig nem jött meg, akkor az orvosom szerint tuti, hogy nem volt
Nem érzem magam termékenynek. Jelenleg nem próbálkozunk aktívan, hiszen szeretném leadni a súlyfeleslegem, rendbe tenni a fent felsorolt dolgokat, és aztán elkezdeni próbálkozni, hogy minél nagyobb legyen az esély (nem akarok csalódni és ismét lelki gondokkal küzdeni emiatt). Viszont megszakítva “védekezünk”, ha így összejönne egy baba, akkor ő csodagyerek lenne. Jelenleg így is “becsúszhat”? Nem szeretnék még próbálkozni, mert csak rágörcsölök akkor. :(
Igen kevés.
Egyik barátnőpmppnt kezeletlen IR-rel simán szoptatás alatt védekezési hibával esett teherbe.
Szóval a kevés és anem lehet nem egyenlő
Ez csak akkor derül ki, ha elkezdtek próbálkozni.
Nekem hasonló problémákkal lombikkal jött össze. Endokrinológushoz mindenképp menj el! És nézess pajzsmirigy hormonokat! Ha ezek fennállnak, akkor sanszos, hogy pm gond van a háttérben, amit nőgyógyász nem tud orvosolni.
Nekem is PCOS-em van, mindjuk én nem vagyok IR-es és nincs súlyfeleslegem, mi több mint egy éve nem védekezünk, férjem bennem megy el, de még mindig nincs semmi. 23 évesen és most kezdtem a meddőségi kezelésem...
Szóval ha megszakítással védekeztek, és főleg azok alapján, amiket leírtál én kétlem, hogy így teherbe esnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!