Ha szeretnénk gyermeket vállalni, a macskának tényleg mennie kell?
Amire vigyáznod kell: ha még nem estél át toxoplazmán, akkor ne te takarítsd kismamaként az almot.
Amúgy csak nyugodtan!
A videó amit küldtek remekül bemutatja a lényeget.
A macska igazi bűnössége, hogy toxoplazmával tud fertőzni, de megfelelő higiéniai körülmények között ezt nem fogja megtenni. Nekünk a cica már többnyire a kertben él (az ő legnagyob örömére), de kezdetben lakásban volt, amikor terhes lettem. Sem én sem ő nem estünk át a toxoplazmán, megnézettem. Én ettől függetlenül nem voltam hajlandó megválni tőle, nekem ő a szőrös gyerekem és kész, babaként mentettem még meg. Tény, hogy a terhesség alatt az alomtakarítást csak gumikesztyűvel és maszkkal csináltam, nagyon szigorúan fertőtlenítve a szedő lapátot is, mindent zacskóba zárva, de ugyanilyen figyelmet érdemes fordítani majd húsok átsütésére és zöldség gyümölcs mosására.
Ha pedig az állat oltva és féregtelenítve van, akkor nem tudja megfertőzni a gyereket igazából semmivel. Nyilván ne hagyd, hogy a baba nyalogassa őt vagy fordítva, de attól, hogy egy légtérben lesznek semmi nem fog történni. Az én fiam szereti nézni a cicát, mindig nevet rajta ha mozgatja a farkát. :)
Plusz csak gondolj bele, én vidéken rengeteg kisgyereket látok, aki ott rohangál a csirkeólban, disznók, macskák, kutyák, nyuszik vagy kecskék között és azok aztán nem dédelgegett tiszta házi kedvencek és még úgy sincs semmi bajuk... Ügyelni kell a higiéniára, ezzel egyet értek, de nem kell félni minden létező bacilustól.
Dehogy
Jobban oda kell figyelni max
/ nekem terhesen lett új cicám, ide csapódott 2 kölyök, az egyik 2 nap alatt kimult😞, elvittem állatorvoshoz, féreg-, bolhairtás.. Oltások... Nem almozok... Kezet mosok ha hozzányúltam, 1 éves gyerekem is van/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!