Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » A Letrox pajzsmirigy gyógyszer...

A Letrox pajzsmirigy gyógyszer megkönnyítette valakinek a teherbeesést? Lehet összefüggés?

Figyelt kérdés
2019. aug. 17. 13:26
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
84%
A Letrox leviszi a Tsh-t, ami akkor ideális ha 1-2 között van. Tehát ilyen szempontból segíti a teherbeesést, de nem ettől lesz valaki terhes, ez a gyógyszer csak segít az ideális érték beállításában.
2019. aug. 17. 13:36
 2/14 anonim ***** válasza:
72%
A magas TSH prolaktin emelkedést okoz, ez a hormon akadályozza szoptatas alatt is a teherbeesést. Magas TSH lehet oka meddőségnek, és teherbe esési szándék esetén a célérték is alacsonyabb annak, akinek amúgy kórosan magas az érték.
2019. aug. 17. 13:50
 3/14 anonim ***** válasza:
84%

A pajzsmirigy működése és annak zavarai jobban befolyásolják a teherbeesést, mint sok más. Mégis rettenetesen kevesen foglalkoznak ezzel az oldallal.

Nekem az endokrinológusom nélkül nem sikerült volna teherbe esnem. Ő állította be Letrox-szal a TSH-t és a T3at is pótolta. Így sok idő után, az ő közreműködése után lett peteérésem.

2019. aug. 17. 14:54
 4/14 anonim ***** válasza:
Igen.
2019. aug. 17. 14:56
 5/14 anonim ***** válasza:
Én nem tudom hogy mennyi volt a TSH-m mikor terhes lettem de 12 hetes vérkép én 10,36 volt 2 hónap alatt vitték le 1 körülire
2019. aug. 17. 15:03
 6/14 anonim ***** válasza:
73%
Mert a terhesség után az autoimmun betegségek egy része fellángol. Nekem 50 mikorogrammal 1 és 2 között volt terhesség alatt, de utána 4 hónap múlva már 17 volt.
2019. aug. 17. 15:08
 7/14 anonim ***** válasza:
81%
Azért kell levonni terhesség előtt, mert az alulműködés (magas TSH) vetélést is okozhat. Illetve az első időkben a magzat az anya pajzsmirigy hormonjait használja, ami szintén emeli a TSHt. És akinek alapvetően nem volt megfelelő, annál a kockázat is nagyobb egy esetleges vetélések.
2019. aug. 17. 15:14
 8/14 anonim ***** válasza:
Bocsánat, hogy belekérdezek. Háziorvos adhat beutalót fT3, fT4, anti TPO szint ellenőrzésre? Csak mert általános laborpapíron csak TSH érték szerepel.
2019. aug. 17. 17:17
 9/14 anonim ***** válasza:
Nekem nem tudott adni.
2019. aug. 17. 18:25
 10/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Én is kértem beutalót fT3, fT4, anti TPO szint ellenőrzésre a háziorvostól, de azt mondta, hogy ő csak a TSH-ra tud adni, a többire talán endokrinológus tud adni beutalót.
2019. aug. 17. 18:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!