Babátok mennyit eszik?

Figyelt kérdés
16 hetes kisfiam az orvos tanácsára 1/3 - 2/3 aranyban kap Pregomin+Beba lakt.mentes tápszert (a pregomint magában nem eszi meg). Napi max 5x eszik de altalában 4x. A napi mennyiseg 560 es 750 kozott mozog. 750 csak heti 1 max 2 nap. Inkabb az a jellemző, hogy 4-5 orankent 120-150 kozott eszik. A tanacsadason figyelmeztettek hogy keveset hizott (500g egy hó alatt), adjak neki gyakrabban, vagy probaljak mas tápot... Nem tudom, nem merek másat, mert kipattogott a Milumil 1esttől es a komforttól, megfogta a hasát is, orditott. Én szerintem annyit eszik, amennyit kívan vagy ez a mennyiség tényleg ilyen kevés? Igy keverve egyaltalan nem is rossz. 6200g es 3100el szuletett.
2018. febr. 11. 16:02
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nekem a lányom pontosan ennyi idős és ugyanennyit eszik! KB 500-600g-ot hízik havonta! Nekünk azt mondta a védőnő, hogy így tökéletes, a nagykönyv szerinti a fejlődése! Én sem tudok többet megetetni vele, tömni sem szeretném! Ha a pisis, kakis pelus megvan és jó kedvű kiegyensúlyozott baba, ne aggódj! Annyit fog enni amennyi neki jól esik! 😊
2018. febr. 11. 16:22
 2/8 anonim ***** válasza:

12 hetes vegyes ikreim vannak. A fiú 4,9 kg, a lány 4,6 - most hagyták el a születési súlyuk dupláját.

A fő szabály az, hogy testsúlykilogrammonként 150 ml az ajánlott. Ez egy átlag persze, de támpontnak jó, amúgy 120-180 ml között is lehet ez a mennyiség. A te babádnak szerintem 800-900 ml között "kellene" enni.

Az ikreim túlnyomórészt 700-750 ml-t esznek naponta, de van, hogy nincs meg a 700, illetve volt már 800 is mindegyiknek, szóval változó. Ők is 5* esznek, éjszaka már egyáltalán nem, így engem is folyton feszélyez, hogy eleget esznek-e napközben.

A hízásra nekem azt mondta a védőnő, hogy ha megvan heti átlagban a 15 deka, az teljesen jó. Szerintem a te babád hízása is belefér a normálisba.

2018. febr. 11. 16:38
 3/8 anonim ***** válasza:
Ja, és csatlakozom az #1-es válaszolóhoz abban, hogy ha x mennyiséget eszik meg a baba, ha fejre állunk se fog x+100 milit megenni, nekem is ez a tapasztalatom.
2018. febr. 11. 16:41
 4/8 anonim ***** válasza:

A súlyával szerintem nincs gond. 3 kg majdnem 4 hónap alatt nem rossz.

Viszont a beba laktózmentes nem adható tejfehérje allergiásnak, azt ugye tudod? Vagy orvos mondta ezt? Ha betölti a 4 hónapot sinlaccal is lehet ízesíteni a pregomint.

A kiütéseket szerintem komolyabban kell venni ennél. Akkor is ha most nincsenek.

Nekem mindkettő allergiás amúgy, hízni híztak kb így. Az első hónapokban semmi gond nem volt ezzel csak éppen a hasfájásuk nem akart elmúlni 7 ill 5 hónaposan sem. A kicsi hasonlóan evett mint a tied, csak 4-5 óra helyett néha 6-7 is volt és virított róla, hogy gond van.

2018. febr. 11. 18:28
 5/8 anonim ***** válasza:
*és neki mindez Pregomin mellett volt, kicserélték miután kapott Neocate-re javaslatot. Na meg nagyon duci is, olyan étvágya lett.
2018. febr. 11. 18:30
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Utolsó válaszoló, most akkor a pregomint cseréltétek neocate-re? Azt jobban ette? Az orvos javaslatára van ez a mix, de ha több a pregomin, nem eszik ennyit se 😐

2018. febr. 11. 19:07
 7/8 A kérdező kommentje:
Ja és kérdeztem a védőnömet nem e lehet majd izesiteni? Kerdeztem elobb a mezet, de utana olvastam, hogy max hokezelten de 1-2 eves kor alatt nem ajanlott. Ezt az sinlaccot meg nem hallottam. 24en lesz 4 hós.
2018. febr. 11. 19:11
 8/8 anonim ***** válasza:

4-es és 5-ös vagyok, igen, az első gyerek miatt hamar megkapta a Pregomint (hasa ment 2 tápitól is) csak panaszos volt így is.

Nem próbáltad, hogy mindennap csak minimálisan csökkentitek a bebát? Így az a baj, hogy nem eszik tejmentesen. Nekem a fiam elég nehezen fogadta el a Pregomint, ő tünetmentes is volt tőle, csak hát 3-4 nap volt, mire sikerült átállni és mindig ha nagyobb arányban kezdtem adni a pregomint fintorgott és hagyott is az adagjából, de lassan csak elfogadta.

Nekünk bukásra javasolta doki a sinlac-ot. De nagyon szerette magában is, a keserű Pregomin ízéből biztos elvesz az édes pép. Csak hát 4 hós kortól adható.

2018. febr. 11. 19:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!