Babátok mennyit eszik?
12 hetes vegyes ikreim vannak. A fiú 4,9 kg, a lány 4,6 - most hagyták el a születési súlyuk dupláját.
A fő szabály az, hogy testsúlykilogrammonként 150 ml az ajánlott. Ez egy átlag persze, de támpontnak jó, amúgy 120-180 ml között is lehet ez a mennyiség. A te babádnak szerintem 800-900 ml között "kellene" enni.
Az ikreim túlnyomórészt 700-750 ml-t esznek naponta, de van, hogy nincs meg a 700, illetve volt már 800 is mindegyiknek, szóval változó. Ők is 5* esznek, éjszaka már egyáltalán nem, így engem is folyton feszélyez, hogy eleget esznek-e napközben.
A hízásra nekem azt mondta a védőnő, hogy ha megvan heti átlagban a 15 deka, az teljesen jó. Szerintem a te babád hízása is belefér a normálisba.
A súlyával szerintem nincs gond. 3 kg majdnem 4 hónap alatt nem rossz.
Viszont a beba laktózmentes nem adható tejfehérje allergiásnak, azt ugye tudod? Vagy orvos mondta ezt? Ha betölti a 4 hónapot sinlaccal is lehet ízesíteni a pregomint.
A kiütéseket szerintem komolyabban kell venni ennél. Akkor is ha most nincsenek.
Nekem mindkettő allergiás amúgy, hízni híztak kb így. Az első hónapokban semmi gond nem volt ezzel csak éppen a hasfájásuk nem akart elmúlni 7 ill 5 hónaposan sem. A kicsi hasonlóan evett mint a tied, csak 4-5 óra helyett néha 6-7 is volt és virított róla, hogy gond van.
Köszönöm!
Utolsó válaszoló, most akkor a pregomint cseréltétek neocate-re? Azt jobban ette? Az orvos javaslatára van ez a mix, de ha több a pregomin, nem eszik ennyit se 😐
4-es és 5-ös vagyok, igen, az első gyerek miatt hamar megkapta a Pregomint (hasa ment 2 tápitól is) csak panaszos volt így is.
Nem próbáltad, hogy mindennap csak minimálisan csökkentitek a bebát? Így az a baj, hogy nem eszik tejmentesen. Nekem a fiam elég nehezen fogadta el a Pregomint, ő tünetmentes is volt tőle, csak hát 3-4 nap volt, mire sikerült átállni és mindig ha nagyobb arányban kezdtem adni a pregomint fintorgott és hagyott is az adagjából, de lassan csak elfogadta.
Nekünk bukásra javasolta doki a sinlac-ot. De nagyon szerette magában is, a keserű Pregomin ízéből biztos elvesz az édes pép. Csak hát 4 hós kortól adható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!