Negy hetes kislanyunkat, miert etetjuk nehezen cumisuvegbol, hogyan segitsunk neki?
160 ml? Uh, az én 4 hónaposom nem kap ennyit. Már teljesen tápszeres a miénk, három óránként eszik.
Nagyon sok neki ez az adag, ennyi idősen a lányom kb 90-et kapott.
Az etetésnél ha ilyen mohó, akkor szakítsátok meg párszor a folyamatot és büfiztessétek meg közben. Lehet az is zavarja, hogy nagyon kicsi a cumisüvegen lévő lyuk, na meg ugye nem is olyan, mint a melled. Elképzelhető, hogy azért fáj a hasa kaja után, mert ezt a sokat ilyen mohón eszi meg. Vagy lehet, hogy nem az a jó tápszer, amit használtok, és másra lenne szüksége, de ezzel kapcsolatban orvost kell kérdezni.
A cumizavart pedig nehezen, de le lehet küzdeni, én is így jártam. Nem tudom, meddig erőltettem, de most már tud cumiból és mellből is szívni. Ha ennyire rosszul viseli az üveget, akkor én semmiképp nem mondanék le a szoptatásról. Addig pedig, amíg tápszert kap, tartanám a 3 órát, mert ez a sok tápszer szerintem nagyon megterheli a gyomrát, bár nem vagyok orvos, csak nálunk ez az időköz vált be.
8 hetesek az ikreim, olyan evés, amilyet leírsz (kapálózás, fuldoklás) olyankor van, ha evés előtt nagyon behergelik magukat. Nálam sokszor sok idő (15-20 perc) eltelik, míg az első éhségjelzéstől a két babával a cumi a szájba kerül - 2 pelenkacsere, 2 tápszer elkészítése, 2 baba evéshez pozícionálása a párnán, mivel kettőt egyszerre nem tudok ölben etetni. Szóval nálunk tipikusan akkor van ez, ha nagyon éhesek, már mire enni kapnak. Próbáld meg figyelni a korai éhségjeleket és minél előbb kínálni a tápszert.
A másik ötletem mégis a cumi, nekünk a MAM anticolic vált be 2-es folyású cumival már 1 hónapos kortól, hiába 2hó+ -os ez az üveg. Előtte a Tommee Tippie szintén 2-essel borzasztó volt. Az is zavarhatja ugyanúgy a babádat, ha az ő üteméhez túl lassú, vagy túl gyors a cumifolyás. Bármelyiktől lehet az, amit leírtál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!