Miért siettetik?
Miért akarja a védőnő már most(4 hónapos lesz a kisfiam a hétvégén) kezdjem a hozzátáplálást?egy kevés anytej mindig volt(kb a napi bevitel harmada).én szeretnék várni az ötödik hónapig.
Ti hogy álltok/álltatok ehhez a témához?
Mert a védőnőd nem követi a szakma változásait, nem képzi folyamatosan magát.
Nekem is jött ezzel az enyém, de szépen megmondtam neki, hogy köszönöm, de nem fogadom meg a tanácsát, kivárom a 6 hónapot.
A vicc az volt, hogy úgy javasolta 4 hónaposan, hogy előtte 1 héttel lett tápszeres.
2: Tudom hogy az anyatejeseknel van úgy
Utolsó:ez vicces :D amúgy én is mondtam neki hogy az ötödik hónaptól szeretném.kibírjuk még ez az egy hónapot.na meg majd Megkérdezem a gyerekorvost is mit mond!
Az én védőnőm is 4 hónaposan javasolta. Mi 5 hónaposan kezdtük el. Amiatt is, mert a mai javaslat szerint 7 hónapos korig javasolt pl a glutén bevezetése, hogy később ne legyen allergiára hajlamos a szervezet.
Hogy hogy állok hozzá? Én nem vártam volna 6 hónapos koráig. 4 hónaposan már megbabonázta a fiamat az, hogy mi ettünk, kíváncsi volt, érdeklődött. 5 hónaposan gyönyörűen nyitotta a száját a kanálra, nyelt és a nyelvével se tolta ki a falatot. Egyértelmű volt, hogy készen áll. Az meg nem érdekel, hogy mások 6 hónapig vagy 1 évig várnak.. Az az ő döntésük. Nekünk így tökéletes, a fiam imádja az ízeket, izgatott lesz ha meglátja az előkét és az előkészített finomságot. És se kiütéses, se szorulásos, se hasmenéses, se hasfájós nem lett eddig..
"Mert a védőnőd nem követi a szakma változásait, nem képzi folyamatosan magát. "
Tévedés, a legfrissebb kutatások pont, hogy korábbra hozzák a hozzátáplálást és az allergénekkel való találkozást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!