Hogy kell a tapszert adagolni elkesziteni?
3 hetes a babam.Napok ota kevesebb a tejem.Reggel van de napkozbe egyre kevesebb estere meg megjobban fogy.
Vettem potlaskent tapszert.De nwm ertek meg nagyon hozza.Ha elore felforralok vizet es az a viz szobahomersekleten can akkor ha keszitem a tapszert abba beletehetem?Vagy elotte melegitsem fel a felforralt vizet mikroba es utana tegyem bele a tapazert?Ha nem eszi meg mindet 1* ujra lehet melegiteni mikroba?Valaki azt mondja nem valaki szerint igen.Tanacstalan vagyok.
Forralt vizet vagy babavizet testmelegre melegítsd, nekem ez kb 20 mp mikróba, és kiméred a dobozon lévő utasítás szerint majd összerázod.
Újramelegíteni hiába írják nem szabad, mindig frissen add csak a tápszert, tejbe nagyon hamar elszaporodnak a baktériumok, és minden használat után sterilizáld az alkatrészeket.
Miből gondolod, hogy kevés a tejed?
Az teljesen természetes, hogy reggel több tejed van, és délután kevesebb, viszont sokkal laktatóbb és zsírosabb. (Tudod: reggelizz, mint egy király, ebédelj, mint egy polgár, vacsorázz, mint egy koldus. Ezt a természet is így rendezi az iszsz babáknak. ;)
Először én is ezen pörögtem, hogy éhen hal a gyerekem, mert apad a tejem. Aztán a védőnőnél lemértük, és szegény kis éhező 260 g-ot hízott azon a héten. XD
Nem szabad egyből pánikba esni és tápszerrel pótolni! Azzal tényleg csak azt éred el, hogy cumizavaros lesz, lusta lesz szívni, és akkor marad a tápszerezés.
Első körben próbáld meg ezt: délben bekajálsz, legyen benne szénhidrát is, és leves. Ha nem tudsz főzni a baba mellett, akkor egy jó szendvics zöldségekkel, egy nagy pohár folyadék, pár szem keksz. Aztán ágyba bújsz a babával szopizni és ha elalszik, alszol egyet te is. Húsz perc szundikálás is felhúzza a tejed délutánra. ;)
Ezen kívül vannak még hatékony módszerek. Pl. szaporító fejés, vagy a régi jól bevált csodaszerek: laktoherb tea, zabkeksz, karamalz, rostos őszilé, macikávé, stb. Mindenkinél más válik be. (Nekem a cappy puly őszilé bedurrantja a cicit rendesen, de a macikávé is segített túlélni a növekedési ugrásokat).
Ha egy hónap alatt nincs meg a minimális súlygyarapodás, akkor valóban nincs elég tejed. De most még ennyi el se telt, mióta megszületett. :)
Mennyi pisis pelus van? Ha négy, vagy több, 24 óra alatt, akkor van elég tejed. A pici pedig lehet, hogy azért nyűgös délután, mert rengeteg inger éri, és a te közelségedre vágyik. Nem biztos, hogy éhen akar halni, akár milyen meggyőzően adja elő! :) Ő tudja, hogy a cici nem csak ennivaló, gyakorlatilag minden problémára megoldás, a teli peluson és a szűk ruhán kívül. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!