Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Keveset eszik a fél éves...

Fodormenta kérdése:

Keveset eszik a fél éves babám, járt már így valaki?

Figyelt kérdés
Napi 500-600ml, jobb esetben 700ml tápszert eszik a lányom. Már a 2. kórházban vagyunk, és nem találtak eddig semmit, hogy mi lehet a baja...rapszodikusan eszik, van hogy csak 50ml-t egy étkezésre, jobb esetben 100-130-at. Most kezdtük el a hozzátáplálást, püréből nyilván most még mennyiséget nem tud enni, csak pár kanállal. Gondoltunk már csendes refluxra is, így evés után fél óráig függőlegesben van, ágya megemelve. Most Sinlac-ot kell adnom neki tápszerként cumisüvegből, mert tejallergiára is gyanakszanak. Szörnyű ez a helyzet, járt valaki így, és mi hozott javulást, vagy esetleg ilyen alkat, és ennyi kell neki? Súlya is el van maradva az átlagtól, szül.súlya 3440g, most fél évesen 6kg körül mozog.Köszönöm ha megosztjátok tapasztalataitokat. Azt tudni kell, hogy amúgy vidám, virgonc baba, mindent tud és csinál, amit kell ennyi idősen.
2017. ápr. 29. 19:33
 1/7 anonim ***** válasza:
Ugyan ez történt a fiammal amikor 7 hónapos lett. 5 hós korától kezdtük a ht-t, addig megevett akár 1 litert is. De átlagosan 4 óránként 160 ml-t. Aztán 7 hót betöltötte és rémálom lett az etetése. Jó ha 120 ml-t megeszik. Addig rendes kajából fél üveget is evett, kétszer egy nap, szóval egy nap megevett egy üveggel, és még mellé ment 5-600 ml tápszer. Aztán azóta jó ha pár kanál kaját elfogad és 400 ml tápszert egy nap. 6 hósan volt 69 cm és 7 kg. Most majdnem 9 hós, most kezd kijönni ebből, ma pl megint megevett egy egész üveg kaját, de tápszert alig evett. Nem tudok mást tanácsolni, csak hogy el fog múlni. A nagyon rossz napokon amikor tényleg semmit nem akart enni, a nurofenes adagolóval etettem meg vele a tápszert. Az segített néha. Macerás de megérte. De a 6 kg nem nagyon tűnik elmaradottnak nekem, bár te tudod.
2017. ápr. 29. 20:07
 2/7 anonim ***** válasza:

Ismerős kisbaba is világéletében rossz evő volt. Ő már másfél éves, most se nagy evő, de semmiben nincs lemaradva a többi babától. Őt is vizsgálgatták a nem-evés miatt de nem találtak semmit.

Nekem tejallergiás gyermekem van de nem volt se virgonc, se vidám. Nagyon sokat sírt. A székletével is voltak gondok. Vele nyilvánvaló volt, hogy valami nem stimmel.

2017. ápr. 29. 20:12
 3/7 anonim ***** válasza:

Ne azt nézd hogy mi van előírva.

Azt figyeld, hogy folyamatosan nő, gyarapszik, ne bukjon sokat. Ha jó kedvű, szépen fejlődik, akkor ne akard erőltetni az előírt mennyiséget.

Az én kislányom is ilyen volt, soha nem ette meg az előírt adagot, anyatejből sem, aztán tápszerből sem. Soha nem volt meg az 500ml tejalapú étkezés később sem.

Nekem a gyerekorvos mondta, hogy nyugodjak meg, jelzi a baba ha éhes, vagy ha nem jut elég tápanyaghoz-ilyenkor pl aluszékonyabb, fáradékonyabb lehet.

Így én mindig a kislányomat figyeltem. Most már lassan 3 éves, most sem nagy evő, de szól ha éhes, és minden rendben vele. Még csak nem is beteges ettől, épp tegnap voltunk a dokinál d vitamin cseppért és akkor mondta az asszisztens, hogy októberben volt utoljára beteg.

2017. ápr. 29. 20:58
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

A leírásból arra következtetek,hogy sosem volt jó evő és ezt nem most kezdte, de lehet tévedek.

Ha csak újabban nem eszik rendesen,akkor tuti a foga zavarja. Az enyém is fél évesen felhagyott az evéssel és kitartott 2 hónapig vele, míg 4 metszőfoga ki nem jött.Szóval ez elmúlik.

Ha sosem volt jó evő és az orvosok sem találtak semmit akkor biztosan semmi baja. Két lehetőség van. Ő ilyen vagy nem szereti a tápszert. Próbáltatok korábban tápszert váltani? Esetleg cumisüveget?Nagyobb lukú cumifejet?

A tejallergia más tüneteket is produkálna szerintem, de én alapból speckó tápszer hívő vagyok. Szerintem minden csecsemőnek fél éves kor alatt HA tápszert kellene adni.Előtte milyet kapott? Persze ritkán a HAs is allergizálgat,akkor érdemes Peptivel vagy Neocate-el próbálkozni. A Sinlac, Sinemil is jó de kizárólagos táplálásra nem alkalmas!

2017. ápr. 29. 21:56
 5/7 A kérdező kommentje:
Korábban szoptattam, már 2 hónapos korában kezdődtek a problémák, sokszor feszítette magát, nehézkesen ment a szoptatás, erőltetni kellett, de a minimumot meghízta mindig. Aztán 5hete kb annyira drasztikusan szopisztrájkba kezdett, hogy mindkét mellem elzáródott, akkor váltottunk tápszerre, ami nehezen ment, mert a cumisüveget sem akarta elfogadni. Fogyott kb 400g-ot pár héten belül.Beba pro HA 1-et kapott, de mivel most kísérleteznek, hátha tejallergiás, Sinlac-ot kap, bár ezt ugye nem szabadna kizárólagosan, de most ezzel engedtek minket haza a hosszú hétvégére, utána meglátjuk milyen tápszert adnak, az egyiket nem nagyon akarta enni, a Pregomint ha jól emlékszem a nevére, nem szerette. Bár a Sinlacból is most ma többször csak 50ml-t evett, pedig az első pár étkezésnél 100felett evett. Amúgy szerencsére jókedvű, virgonc, senki nem hinné, h gondok vannak meg kórházba járunk. Lehet el kell fogadni, és egyszerűen ilyen, ennyit eszik, és lassan hízik. De ugye ki kell vizsgálni, nincs-e más a hátterében. Mert igazából az első három hétben, amíg nem tudtam szoptatni, és cumisüvegből kapta a tejet, tápot, akkor is kb ennyiket evett, mint most! Szóval ez a furcsa, hogy fél évesen annyit eszik kb egy nap, mint 3hetesen?
2017. ápr. 29. 22:06
 6/7 anonim ***** válasza:
Kérdezd meg hogy a Hunana GI jó-e lenne nektek, a fiam azt eszi, direkt emésztési gondokkal küzdő babáknak van.
2017. ápr. 29. 22:11
 7/7 anonim ***** válasza:
bocsi, Humana
2017. ápr. 29. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!