Keveset eszik a fél éves babám, járt már így valaki?
Ismerős kisbaba is világéletében rossz evő volt. Ő már másfél éves, most se nagy evő, de semmiben nincs lemaradva a többi babától. Őt is vizsgálgatták a nem-evés miatt de nem találtak semmit.
Nekem tejallergiás gyermekem van de nem volt se virgonc, se vidám. Nagyon sokat sírt. A székletével is voltak gondok. Vele nyilvánvaló volt, hogy valami nem stimmel.
Ne azt nézd hogy mi van előírva.
Azt figyeld, hogy folyamatosan nő, gyarapszik, ne bukjon sokat. Ha jó kedvű, szépen fejlődik, akkor ne akard erőltetni az előírt mennyiséget.
Az én kislányom is ilyen volt, soha nem ette meg az előírt adagot, anyatejből sem, aztán tápszerből sem. Soha nem volt meg az 500ml tejalapú étkezés később sem.
Nekem a gyerekorvos mondta, hogy nyugodjak meg, jelzi a baba ha éhes, vagy ha nem jut elég tápanyaghoz-ilyenkor pl aluszékonyabb, fáradékonyabb lehet.
Így én mindig a kislányomat figyeltem. Most már lassan 3 éves, most sem nagy evő, de szól ha éhes, és minden rendben vele. Még csak nem is beteges ettől, épp tegnap voltunk a dokinál d vitamin cseppért és akkor mondta az asszisztens, hogy októberben volt utoljára beteg.
A leírásból arra következtetek,hogy sosem volt jó evő és ezt nem most kezdte, de lehet tévedek.
Ha csak újabban nem eszik rendesen,akkor tuti a foga zavarja. Az enyém is fél évesen felhagyott az evéssel és kitartott 2 hónapig vele, míg 4 metszőfoga ki nem jött.Szóval ez elmúlik.
Ha sosem volt jó evő és az orvosok sem találtak semmit akkor biztosan semmi baja. Két lehetőség van. Ő ilyen vagy nem szereti a tápszert. Próbáltatok korábban tápszert váltani? Esetleg cumisüveget?Nagyobb lukú cumifejet?
A tejallergia más tüneteket is produkálna szerintem, de én alapból speckó tápszer hívő vagyok. Szerintem minden csecsemőnek fél éves kor alatt HA tápszert kellene adni.Előtte milyet kapott? Persze ritkán a HAs is allergizálgat,akkor érdemes Peptivel vagy Neocate-el próbálkozni. A Sinlac, Sinemil is jó de kizárólagos táplálásra nem alkalmas!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!