Milyen gyakran kell ennie egy 7 hetes babának? A tiétek milyen gyakran eszik?
Akkor etesd ha éhes, addig etesd, míg éhes, ne tömd!
Mi ezen a bonyolult?
Tudod, mit érsz el az órához igazított töméssel? Azt, hogy még jobban tiltakozni fog! Ha pedig a hozzátáplálásnál is folytatod, nevelsz egy étkezési zavarost.
Normál súlya van, nem sárga, nem beteg, nem koraszülött... bízd már rá!
Mi is 7 hetesek leszünk kedden, napi 8x eszik 130 ml-t kb, délután 2 óránkét kér enni, éjszaka kibírja a 3-at, de elég nagy súlyú 5200 gramm körül vagyunk most, 3750-el született.
Minden baba más, mi se vagyunk egyformán éhesek, de tényleg nehéz nálatok hogy nem pihen a gyomra, biztos ízlik neki a tápszer amivel eteted? Nem próbáltatok még váltani hogy másik tápszerrel is így enne?
Vagy ha esetleg megeszi a 60 ml-t aztán tisztába teszed,büfizteted és felkínálod neki a maradékot akkor se fogadja el?
Az első fiunk 3 óránként evett, de változóan 120-150ml között naponta 5x. Éjjel nem evett akkor már, mert aludt végig. nagy súllyal született, teljesen rendben volt minden így.
A kisebb szintén 6kg felett volt 2 hónaposan és ő nem tudott megenni 90ml-nél többet egyszerre nagyon sokáig.
2 óránként evett 90ml-t kb. 4 hónapos koráig, de éjjel ő is aludt 12 órát, úgyhogy naponta kb. 6-7*evett 90ml-t meg, ameddig el nem kezdtük a gyümölcsözést, aztán szépen beállt a napi 5 étkezés a rendes ételekkel.
Tápszerből is azt számoltam náluk, hogy a súlya*120ml/étkezések száma meglegyen nagyjából és kis adagokból ez nálunk is 2 óránként jött ki. Jó volt így.
*7-8x evett, nem 6-7x
Amúgy szerintem próbáld meg azt, hogy kihúzod az étkezést vele pl. hordozással 2,5-3 órákra a déli és az esti között és esetleg másik cumifej, vagy tápszerrel is próbálkozhatsz. Nekünk nem jött be tartósan ez sem, de hátha nektek igen.
Azért kötöm órához, mert a tápszer nem anyatej, hogy bármennyit bármilyen időközönként egyen, pihenni kell a gyomrának és idő kell míg megemészti. Volt hogy gyakrabban etettem és etetés közben/előtt még visszabukta az előző adagot túrós formában.
Tápszerváltással már próbálkoztunk, sok félét próbáltam, még ezt eszi a legjobban. Etetőcumikat és cumisuvegeket is cserélgettem már. Sajnos tápszer terén nincs nagy választék számunkra mert a fél család tejcukor és tejfehérje érzékeny és egyedül ettől nem fáj annyira a hasa, hogy orditson egész nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!