Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Tápszeres babák nehezebben...

Tápszeres babák nehezebben viselik a fogzást később?

Figyelt kérdés

7 hetes a babám, most lett tápszeres. Hallottam hogy az anyatej fájdalomcsillapító hatású is. Akkor minket később majd jobban meg fog viselni a fogzás, mint a szoptatott babákat?

Kinek mi a tapasztalata?

2015. jan. 18. 12:03
 1/8 anonim ***** válasza:
46%

Elég értelmetlen a kérdésed. Ha valaki anyatejes vagy valaki tápszeres akkor csak az egyikről van tapasztalata, sosem fogja megtudni mi lett volna ha...

Egyébként pedig az anyatejnek nincsen fájdalomcsillapító hatása.

2015. jan. 18. 12:15
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehet tudni előre, mennyire lesz fájdalmas a babád fogzása. A fájdalomcsillapító hatás inkább a szopizás, cumizás pszichés nyugtató hatásának tulajdonítható, mintsem az anyatej összetételének.

Kislányom öt hónapos kora óta tápszeres volt, 10 hónaposan jöttek ki az első fogai, nagyjából észrevétlenül. Most 2 éves, 17 foga van, és egy alkalomtól eltekintve, amikor éjszaka zokogva ébredt, és nem lehetett az arcához hozzáérni sem, alkalmanként nyűgösebb volt, de simán lezajlott a fogzása.

2015. jan. 18. 12:26
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Istenem.. mind a két lányomat szoptattam. Egyiket 1,5 éves koráig, a másikat 2 év 2 hónapig, de azért ennyire nem kellene isteníteni az anyatejet.

Tudom, te nem ezt tetted, de hogy már mindent kitalálnak róla.

2015. jan. 18. 12:30
 4/8 anonim ***** válasza:
2napos koratol volt a lanyom tapszeres. 16 foga van amirol eddig legalabbis tudok. 2 eves lesz jovohonapban. Egyik fogzasat se szenvedte meg. Nem mondom volt nyugosebb volt de nem ejszakaztunk miatta, nem orditott a fajdalomtol. Konnyen fogzott. :-) szerintem is hulyeseg ez. Az uncsitesoja is tapszeres volt es o meg vegig szenvedett minden fogat ami eppen kibujt.
2015. jan. 18. 12:46
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
2 éves a fiam. Mind a 16 foga úgy jött ki hogy észre sem vettük volna ha nem folyik a nyála. Csak tápszert evett.
2015. jan. 18. 12:46
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem ettől függ szerintem. Azért az anyatej nem lidokain :) meg amúgy is egyén függő kit mennyire visel meg a fogzás.

Én csak pár hetes korig tudtam szoptatni, de egyáltalán nem volt gond a fogzás, kevés álmatlan éjszakánk volt, nem lázasodott be. Szóval nem anyatej függő a dolog.

2015. jan. 18. 13:14
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Sztem ennek semmi köze hozzá. Egyém tápszeres meg se érezte/érzi a fogzást. Barátnőmé anyatejes volt 2 éves korig mégis minden egyes fog szenvedés volt nekik.
2015. jan. 18. 13:34
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Én tápszeres voltam, a férjem anyatejes. Mindkettőnknél - szülők elmondása alapján - onnan lehetett tudni, hogy kijött egy fog, hogy vagy koccant a kanál, vagy véletlenül meglátták. Se nyáladzás, se sírás.

A lányunk is tápszeres, nála elég egyértelmű, ha jön a foga :)

Ez inkább a fogazat/lágyszövet genetikai adottságain múlik, nem azon, hogy mit eszik. Ráadásul mire masszívabban beindult a fogzás (ugye 28-nak kell összesen kijönnie), addigra már nagyobb mértékben eszik szilárd táplálékot.

2015. jan. 18. 13:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!