Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Szerintetek miért nem ajánlja...

Matupi kérdése:

Szerintetek miért nem ajánlja a védőnő a 2 -es tápszer adását?

Figyelt kérdés
Gyenge ekcéma miatt- eddig 2x jött ki a 11 hó alatt, HA-as tápszert javasolt a bőrgyógyász. Mondjuk már eszik mellette majdnem mindent szóval hogy mennyire van értelme nem tudom de a kérdés most nem ez :) szóval 5 hós koráig remekül aludt azóta egyre rosszabb. Már mindent kipróbáltam de nem használ semmi. Éjfél után 2 óránként kel rosszabb esetbe óránként. Most megint eszik tápszert 120ml 2x legalább ebből gondolom hogy éhes, pedig már szilárdat eszeget vacsira plusz elalvás előtt még 200 ml tej. Ennek ellenére ébred. Lehet hogy már maga a tápszer kevés neki tápanyagban? Logikus lenne hisz csak 6 hós korig van az 1 es de akkor miért ellenzi a védőnő hogy 2-est kapjon? Egyébként nagyon eleven mozgékony lassan járó baba :)
2015. jan. 7. 05:02
 1/8 anonim ***** válasza:
0%

Ha kap tejet és eszik is már majdnem mindent,akkor minek akarsz neki tápszert adni?

Vagy nem lakik jól este, vagy szomjas éjjel, melege van stb. azért kel fel. Ennek az okát kellene kideríteni. Éjjel semmiképpen nem kell etetni, mert attól csak fáj a hasa.

2015. jan. 7. 06:12
 2/8 anonim ***** válasza:
Ne foglalkozz a védőnővel! Már inkább hármas tápit kellene, hogy kapjon. Adjad neki nyugodtan! Az első válaszoló nem olvasta el rendesen a kérdést! Tejjel várhatsz két éves koráig!
2015. jan. 7. 06:37
 3/8 anonim ***** válasza:
0%
2-es. Te nem olvastad el a kérdést. Azt írja a kérdező, hogy este kap 200 ml tejet a baba. Ezzel nincs semmi baj. A tej jobb, mint a tápszer ebben a korban.
2015. jan. 7. 06:55
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Én arra azt hittem, hogy tápira gondol, mert furcsa kissé, hogy ekcémára hajlamos a gyerek, még HA1-es tápit kap és a kérdező belenyom a gyerekbe este 2 deci tejet...Ha így van tényleg, akkor köpni-nyelni nem tudok...

Hármas! Miért gondolod, hogy egy ekcémára hajlamos babának, aki 11 hónapos jobb a tej, mint a tápszer? Nem értem, miért, de az ilyen ostoba kommentek nagyon fel tudnak dühíteni...

2015. jan. 7. 07:24
 5/8 anonim ***** válasza:
"szilárdat eszeget vacsira" - talán ezzel van a gond, hogy eszeget... nem lakik jól vele, csak eszik pár falatot, próbáld ki, hogy tejpépet (nem tudom azt szabad-e) adsz neki vacsorára amivel jól is lakik rendesen és még ezután a tápszert alvás előtt (én fiamnál ez vált be a korai ébredés ellen, bár ő még csak 9 hónapos)
2015. jan. 7. 07:53
 6/8 anonim ***** válasza:

Azért nem ajánlja a védőnő, mert nem az ő feladata a tápszer kiválasztása, hanem az orvosé. Ha az ekcémás gyereknek a szakorvos HA-s tápszert javasolt, akkor egy védőnő nem fogja vállalni a felelősséget, hogy ő mondja ki, hogy kaphat mást. A védőnő nagyon is helyesen járt el. Ezt orvossal kell megbeszélni.

Monjuk a kérdést én is csak úgy tudom értelmezni, hogy a 200 ml tej is HA-s tápszer, mert ha tehéntejet is kap, akkor az egész kérdésnek semmi értelme. Ha tejet adsz neki, akkor már teljesen mindegy milyen tápszert kap mellette, vagy hogy egyáltalán kap-e.

Nem hiszem, hogy 2-es tápszertől jobban aludna. A tápszereknek szinte ugyanannyi a kalória/tápanyagtartalma. Nem az változik, hanem inkább egyre jobban hasonlítanak a tejre. A mi lányunk is ugyanazt a tápszert itta 15 hónaposan, amit pár hetesen, de akár 3 éves korig is lehet adni ezeket.

2015. jan. 7. 08:15
 7/8 anonim ***** válasza:
A mi fiunk 14 hónapos koráig kapott ha-s tápszert, utána váltottunk tejitalra. A doktornőnk egy éves koráig írta fel a ha-s tápszert, akkor annyit, hogy az kitartott 14 hós koráig. 5 hónaposan már 2-est kapott. Jól írta valaki, hogy ezt a gyerekorvossal kell megbeszélni, mert a védőnő ebben nem foglalhat hivatalosan állást. De ha adsz rendes tejet, akkor valóban felesleges a tápszerrel szórakozni.
2015. jan. 7. 08:38
 8/8 A kérdező kommentje:
senkit nem akartam félrevezetni természetesen nem tehéntej az esti 200 ml hanem tápszer, de nekem az tej reflexből. vacsiztatni gondoltam rendesen szilárddal tejpéppel vagy főzelékkel vagy husi krumpli amit mi eszünk....és lefekvéskor tápszer de így is ébred. szóval nem a hasa valszeg. a 2es megy pár napja így csak 1x ébred éjjel amikor iszik még egy kis tápit és alszik reggelig szóval nekem bevált hogy még egyszer eszik éjjel . nem hasfájós sose fájt neki, viszont nagyon haspocak. köszönöm mindenki válaszát :)
2015. jan. 8. 19:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!