Szerintetek miért nem ajánlja a védőnő a 2 -es tápszer adását?
Ha kap tejet és eszik is már majdnem mindent,akkor minek akarsz neki tápszert adni?
Vagy nem lakik jól este, vagy szomjas éjjel, melege van stb. azért kel fel. Ennek az okát kellene kideríteni. Éjjel semmiképpen nem kell etetni, mert attól csak fáj a hasa.
Én arra azt hittem, hogy tápira gondol, mert furcsa kissé, hogy ekcémára hajlamos a gyerek, még HA1-es tápit kap és a kérdező belenyom a gyerekbe este 2 deci tejet...Ha így van tényleg, akkor köpni-nyelni nem tudok...
Hármas! Miért gondolod, hogy egy ekcémára hajlamos babának, aki 11 hónapos jobb a tej, mint a tápszer? Nem értem, miért, de az ilyen ostoba kommentek nagyon fel tudnak dühíteni...
Azért nem ajánlja a védőnő, mert nem az ő feladata a tápszer kiválasztása, hanem az orvosé. Ha az ekcémás gyereknek a szakorvos HA-s tápszert javasolt, akkor egy védőnő nem fogja vállalni a felelősséget, hogy ő mondja ki, hogy kaphat mást. A védőnő nagyon is helyesen járt el. Ezt orvossal kell megbeszélni.
Monjuk a kérdést én is csak úgy tudom értelmezni, hogy a 200 ml tej is HA-s tápszer, mert ha tehéntejet is kap, akkor az egész kérdésnek semmi értelme. Ha tejet adsz neki, akkor már teljesen mindegy milyen tápszert kap mellette, vagy hogy egyáltalán kap-e.
Nem hiszem, hogy 2-es tápszertől jobban aludna. A tápszereknek szinte ugyanannyi a kalória/tápanyagtartalma. Nem az változik, hanem inkább egyre jobban hasonlítanak a tejre. A mi lányunk is ugyanazt a tápszert itta 15 hónaposan, amit pár hetesen, de akár 3 éves korig is lehet adni ezeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!