Egy hónapban hány doboz tápszert írhat fel a doki?
Egy havi adagot írnak fel általában.
Megkérdezik, mennyi ml-t eszik egy evésre, kiszámolja, az mennyi tápszer, mennyiszer egy nap és ráírja a receptre pl. hogy 3 (doboz) Milumil 6 napra.
És a kezedbe nyom 3 receptet összesen 9 dobozról.
De rá tud írni 4 bozot is és tud adni 4 receptet is és mehetsz 3 hét múlva is receptért.
Azért ők írják fel, mert ha 6 hónap alatt (vagy allergiásoknál 1 éves kor alatt) akarsz pl. HA tápszert venni, akkor sokkal olcsóbb receptre kiírva, mint teljes áron a boltban, gyógyszertárban.
Nem HA tápszert nem tudom, hogy írhat-e 6 hónap alatt, de azokból van sokféle és nem annyira drágák, mint a hipoallergének.
A 10 doboz nem sok.
Nekünk 3db receptre írnak fel 3-3-3 dobozzal, amikor megyünk oltásra. Ha a védőnő jön, minidg kérdezi, hogy kell-e még iratni tápszert. Megtehetik, ne rajtatok spóroljon az OEP (de szerintem inkább az asszisztens).
Ha nem kell a babádnak speciális tápszer, akkor vannak még a támogatott árnál is jóval olcsóbbak.
Mi a babylove bio tápszereit is használtuk, igaz én azért váltogattam, mert attól jobb volt az emésztése. Felváltva kapta a Milumil Ha starttal 3. hónap után.
Lehet, hogy a 90% os támogatásnál tényleg ellenőriz az OEP, mert azzal így megéri "kereskedni" egyeseknek valóban. Félig érthető a magyarázatuk.
Akkor el kell menned többször iratni, de az orvossal próbáld meg ezt megbeszélni, hogy egyben írja fel, ha lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!