Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Maga a bukás lehetséges egy...

Maga a bukás lehetséges egy adott tápszerfajtától?

Figyelt kérdés
2014. júl. 14. 12:05
 1/7 anonim ***** válasza:
nem. azert van mert a zaroizmok babakorban meg nem mukodnek megfeleloen. az, h somat bukik lehet a tapszertol
2014. júl. 14. 12:16
 2/7 anonim ***** válasza:
igen, lehet. az én babám az anyatejtöl is bukott, illetve orrán-száján kihányta (minden étkezés után, söt az étkezések után 2-3 orával is kijött belöle szinte minden, ezért nem is értem a tápszeres elleneseket, mikor azt mondják az anyatej a legjobb a babáknak..)..végül a gyerekorvos a tápszert javasolta, 3 félét probáltunk, azokat is kihányta. igy maradt az ar-s tápszer. ettöl már nem bukik, és nem is hányja ki, hál'istennek a sulya is gyarapodott már.
2014. júl. 14. 12:17
 3/7 anonim ***** válasza:
A tesóm lánya is addig bukott,míg nem váltottak tápszert. Van bukás elleni, Milupa vagy Milumil, azt hiszem. 4 hónapig szenvedtek a bukással, váltottak és azóta semmi nincs, egyik napról a másikra.
2014. júl. 14. 13:27
 4/7 anonim ***** válasza:
Az én lányom az Ar-es tápszert is kibukta. Kb. 5-6 hónapos korára megszünt magától a bukás. :)
2014. júl. 14. 16:48
 5/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat ! a mi esetünkben nem tudtam szoptatni sajnos és kaptunk egy milumil ha start optima tápit de attól nagyon fájt a hasa meg csúnyán kiütötte a pofiát!! de ettől nem bukott ! utána leváltották neki beba sensitívre na itt kezdődtek a bukások! kórházba is kerültünk! ott kapott egy másik bebás tápit a ha ar-t csökkent a bukás de még mindig van! ezért gondoltam hogy lehet e konkrétan a beba termékektől!
2014. júl. 14. 17:32
 6/7 anonim ***** válasza:

A gyakori bukás lehet attól, hogy nem zár rendesen a gyomorzáróizom. De ezt nem a tápszer okozza, hanem alkati dolog. Van akinek segít az AR tápszer, mert sűrűbb, és kevésbé jön vissza, de általában teljesen nem mulasztja el. Segíthet még a sinlaccal való előetetés (ha elmúlt 4 hónapos). És esetleg a Gastrotuss baby (vénynélkül kapható), amit etetés után kell adni, de ez sem tesz csodákat.

De gyakori bukás nem csak a gyomorzáróizom gyengesége miatt lehet. Lehet tejfehérjeallergia miatt, akkor segíthet a Milumil Pepti tápszer (de ez nem sűrű, mint az ar-ek), vagy okozhatja laktózérzékenység is, vagy ez a kettő együtt, akkor segíthet a Milumil Pregomin. Ezek mellett Sinlacot is kaphat (4 hó felett), mert az tejmentes.

Viszont ebben az esetben valószínű hogy a székletben is tapasztalható eltérés, pl. gyakori széklet van, esetleg nyálkásabb, vagy akár friss vér is megjelenhet benne. És jellemző a puffadás. Tejfehérje allaergiában bőrtünetek is jelentkezhetnek.

Aztán persze egyéb betegségek is okozhatnak gyakori bukást, pl egy fertőzés (de az mondjuk 1 hétnél tovább nem nagyon állna fent). És esetleg bármilyen olyan jellegű probléma, amikor fokozottam nyomás éri az agyat, pl. korai varratelcsontosodás (ez inkább alvásból való felébredés után okoz váratlan bukást, ami sugárból jön, és nem a böfivel jön ki), vagy egyéb hasonló problémák.....

Ha úgy érzed, hogy ez a tápszer nem jó, akkor inkább irass fel most első körben a Milumilból HA AR-eset, biztos annak is van ilyenje, nemcsak a Bebanak.

Ha a gyomorzáróizom gyengesége okozza a problémát, akkor 8-9 hónapos korára, de legkésőbb olyan 1 éves kor körülre ki fogja nőni. Így előre belegondolva soknak tűnik, de majd, ha már 3 éves lesz, és visszaemlékszel rá, nem fog olyan soknak tűnni ez az idő, türelem. A lényeg, hogy most gyarapodjon, akkor nincs különösebb baja, nincs felszívódási zavara.

2014. júl. 14. 21:54
 7/7 anonim ***** válasza:

Szoptatáskor a mellbimbó "mintát vesz" a baba nyálából és elküldi az eredményt a mama agyába, mely ezután azokat az ételeket kívántatja meg az anyával melyek tartalmazzák a baba fejlődéséhez éppen szükséges elemeket.

Ezek szerint a tápszer vagy az anyatej a jobb???

2014. júl. 19. 16:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!