Kinek milyen havi költséget jelent a gyermek tápszeres táplálása?
Fiam 4 és fél hónapos most. Humana 1-et eszik, alkalmanként 200 ml-t. Ez receptre 600 Ft körül van, 1 doboz, mivel nem hypoallergén. A hypoallgén tápszer akkor fontos, ha a családban van élelmiszer-allergiás, főleg laktózérzékeny!!
Heti 1-1,5 doboz fogyott.
Viszont elkezdtem a hozzátáplálást is, remélem 6 hónapos korára kiváltok sok étkezést és már csak reggel és este kell majd tápszer, igaz akkor már 2-es, ami drágább, nem lesz recept, nálunk a gyerekorvos 6 hónapos korig írja fel, kivéve ha egészségügyi gond van.
Egyébként én szénsavmentes Szentkirályiból készítem, felbontás után hűtőbe teszem, nem kell forralni, úgy is hamar fogy. Ha megyünk valahova, akkor termoszba viszek meleg babavizet, beleöntöm a cumisüvegbe, majd a tápszert és kész is.
Éjszakát 2 hónapos korától alussza át, lényegében, miután nem tudtam tovább sajnos szoptatni. Éjszaka sokkal könnyebb volt szoptatni, csak mellém tettem és szopizott is, nem kellett sírnia a tápszerért, nekem is kényelmesebb volt, mert éjjel fekve szoptattam.
Születése után ha jól emlékszem 2000-3000 forint volt egy doboz. Milumilt ivott azt hiszem. Mondjuk ez már két és fél éve volt!
Nem tudom, nekem valahogy sosem tűnt nagyobb macerának a szoptatás. Vettem mikrósterilizálót, abba csak be dobtam és pár perc alatt tiszta lett az üveg. Ha mentünk valahova csak vizet vittem magammal. Úgy is lehet találni egy benzinkutat, vagy egy kávézót, ahol bedobják a mikróba. Éjszakára meg nagyon jó volt a cumisüvegmelegítő. Beállítottam a hőfokot, bele tettem az üveget és langyosan tartotta. Ha felkelt a fiam éjjel, csak a port kellett beledobnom!
Mi receptre vesszük és 950 Ft darabja... 1 doboz kb 1 hét!
Sztem ha receptre veszed nem olyan drága..
Havi 5 doboz 5000 Ft...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!