Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Sinlac tápszer helyett 4...

Sinlac tápszer helyett 4 hónapos babának?

Figyelt kérdés
4 hónapos babámnak az orvos azt tanácsolta hogy a tápszert szüntessem meg és helyette Sinlac-ot kapjon a tápszeres étkezésekre A dobozon viszont nem látom hogy írnák hogy tápszer helyett adható? Valóban vegyem el a tápszert amit eddig evett és ehelyett ezt kaphatja?
2014. jan. 20. 23:22
 1/7 anonim ***** válasza:

miért??allergiás?

A sinlac (azon kívül hogy nagyon jó) az allergiás babáknak van..olyan mint a tápszer alapú tejpép, csak nincs benne allergén.

Felmerült a tejérzékenység gyanú??De akkor is 4 hónaposan kéne más megoldást keresni..

Ha nincs semmi baja a babádnak akkor hagyd az egészet, és válts orvost..

Egyébként ha nagyon szeretnéd, akkor már este lefekvés előtt csinálhatsz belőle pépet a kicsinek..legalább jobban alszik majd. :)

2014. jan. 21. 02:26
 2/7 anonim ***** válasza:
Szerintem sem jól mondta. Tápszert kell kapnia. Ha tejallrrgiás lenne, akkor is, csak megfelelőt. A sinlaccal 1 (max 2) étkezés váltható ki. Mellesleg tele van cukorral :( én a tejallergiás babámnak sem adtam soha, felesleges. Esetleg a változatosság kedvért lehetne néha.
2014. jan. 21. 05:15
 3/7 A kérdező kommentje:
Nem, eddig fel sem merült az allergia gyanúja, mert tejalapú tápszert kap, ami nem hypoallergén, és jól van tőle. A doki szerint a tejalapú tápszer nem jó a babának...Sajna ma készítettem neki, de pépként kitolja a szájából, szerintem még 10 ml-t sem bírt megenni belőle.
2014. jan. 21. 12:31
 4/7 anonim ***** válasza:

Szerintem meg válts orvost..mert ez hülye..

Sok orvosi hülyeséget olvastam már ezen az oldalon..de ez mindent visz!

2014. jan. 21. 12:37
 5/7 A kérdező kommentje:
Én is furcsállottam, nem beszélve arról hogy a Sinlac állaga teljesen más mint a tápszeré. Eddig csak tápszert kapott...most kezdenénk a hozzátáplálást..
2014. jan. 21. 13:13
 6/7 anonim ***** válasza:

Azért írtam hogy válts orvost!!De komolyan!!

A hozzátáplálást lassan kell kezdeni..és ez a pépekre is vonatkozik.Ha egyből az összes étkezés helyett pépet adsz, szét is vághatod szegény gyerek gyomrát.(arról nem is beszélve, hogy valószínű el se fogadja..mint írtad is..akkor meg??éhezteted??ááá..ne)

Meg kell szokni a "szilárd" ételt a gyomornak, ugyan úgy mint születés után akár az anyatejet/tápszert..

Az előtej is azért fontos születés után, mert az készíti fel a pici gyomrát a "normál" anyatejre..

Na mindegy..

Szerintem este kezdj el neki adni Sinlacot, de akár adhatsz milumil vaníliás rizspépet is(mert ugye mint kiderült nem allergiás a pici)..én mind két gyerekemnél elkezdtem adni 4 hónaposan..de csak este, és csak egyszer, amennyit kértek..kb 1 hónapig azt játszottuk hogy 2-3 kanál és nem kellett több..jó időbe telt míg megettek egy egész adagot.

Az a lényeg, hogy ezt a butaságot felejtsd el!!!

2014. jan. 21. 15:25
 7/7 anonim ***** válasza:

Jó ég!!!

Még ráérsz a hozzátáplálás elkezdésére...de ha el akarod kezdeni a tápszer mellé ,pl alma szürt leve,barack szűrt leve stb...ennek utána tudsz járni!

A tej alapú táplálék létfontosságú egy baba számára,persze vannak kivételek,allergia stb...az orvos szeritem nem volt magánál!

2014. jan. 21. 18:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!