Miért ilyen olcsó? Lehet valami baja a babámnak?
Ma írattam tápszert 7 hetesemnek, mert egyre kevesebb a tejem. Kérdezte az orvos, hogy milyen árban írja, én azt mondtam hogy olcsóbbat. Erre felírta a leggagyibbat? 550 forint volt csak. Én nem így gondoltam, hogy olcsót. Írhatott volna drágábbat is, mert ki tudnánk fizetni, én csak arra gondoltam, hogy ne 2000-forintosat írjon mert az tényleg rohadt drága.
LACTOGEN 1-es tápit kapott a pici. Miért ilyen olcsó?
Ha a gyerek közeli rokonságában van laktóz allergiás vagy valamilyen tejallergia, pl. gyerek anyja, apja, testvére, szülők szülei, akkor indokolt a HA tápszer.
Első gyerekemnek azért írta fel a gyerekdoki a HA tápszert, mert anyukám asztmás, a másik gyerekdoki meg kiröhögte, hogy ilyenért nem írnak fel HA tápszert!
12-es vagyok. Köszönöm a válaszokat!:)
Nem gondoltam, hogy a HA ennyivel drágább. Majd kipróbálunk egy másikat. Nem bánom, hogy amíg pici volt ezt kapta, de már 7 hónapos, lehet, hogy kipróbáljuk a sima változatot.
Óóó, ezt igazán jó tudni, hogy ekkora differencia van a HA és a sima tápszer között.
Nekünk is Milumil HA tápszert írt fel a doki. Szerencsére nem is fájt a baba pocakja tőle, szóval bevált. Viszont, legközelebb szerintem megpróbálunk majd egy másik, olcsóbb tápszert, hátha az is megfelel.
Ha mindkettő jó (olcsóbb, drágább), akkor teljesen felesleges majdnem 3000ft-ot kiadni érte.
A dokik meg sztem a jutalék miatt írják folyton ezt a tápszert.
Akkor írnak fel általában HA-s tápit, ha allergigás anyuka-apuka vagy közeli rokonok. DE nem csak tejllergiát figyelik, hanem akár a parlagfű, vagy más is számít. De főleg a szülőknél. Ez a gyerkeknél a későbbi allergiák kialakulásának esélyét csökkenti- 1éves korig ajánlatos HA-t adni ebben az esetben. Nekem így mondta a gyerekorvos.
Én sajna eléggé allergiás vagyok a pollenekre-többfélére is, így mi ezt adtuk mind a 3gyerekünknek. Már csak a legkisebb tápszeres, de már másfél éves- így már a tejitalt kapja.
Fenti okból nekünk ajánlotta doki azt is-és mi is így látjuk jobbnak- hogy 3éves korig ne igyanak rendes tejet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!