Tettél már grízt a tápszerbe?
A kicsi 10 hónapos 4. hótól tápszeres. A nagy anyatejes volt 17 hónapig, így kicsit új nekem a helyzet. A kicsi keveset hízott (igaz 1 hete sok és hígabb a széklete), ezért a védőnő azt mondta, hogy tegyek a tápba grízt.
210 ml vízből csinálom, mégis mennyi grízt tegyek bele?
igen tettem
előbb megfőztem vízben a grízt
utána a kész tápszerhez kevertem hogy lágy pépes legyen
meg aszt hiszem valami gyümölcspépet is raktam bele
de csak egyszer kétszer csináltam
Igen, de én ezt uzsonnára készítettem, tehát nem minden alkalommal, amikor tápszert kapott.
Vízben jó sűrűre főztem a grízt, aztán turmixban a bekevert tápszerrel hígítottam, kanalazhatóra. Kerülhet bele gyümölcs, gyümölcslé.
A "keveset hízott" kijelentéssel óvatos lennék egy tíz hónaposnál, mert nála fogzás, mozgás, kis betegség is csökkentheti a hízás ütemét. Egyébként sem kell már minden hónapban fél-egy kilókat híznia, hiszen rengeteget mozog. :)
Ha aggódsz, akkor ehelyett a marhaság helyett (már bocsánat), inkább a szilárd ételekre helyezném a hangsúlyt, több krumplit, tésztát, kalóriadúsabb főzeléket adnék neki, nem pedig állandóan grízt rakni a tápszerbe.
Sok marhaságot hallottam már védőnőtől, ez is benne van a top 10-ben!
Köszönöm a válaszokat!
Kap főzeléket napi 2-szer és néha tejpépet is.
Amúgy ma vettem észre, hogy nem 1, hanem 2 foga jön.
A 16 dkg hízás 1 hónap alatt valóban nem sok, de a doki nem szólt, csak a védőnő, akitől, már kaptam olyan tanácsot, amit nem fogadtam meg...
10 hónaposan az enyém 20 dkg-ot hízott, én teljesen pánikba estem, de a védőnő azt mondta, hogy teljesen jó. Következő hónapban 60 dkg-ot hízott.
Ilyenkor már nincs olyan mértékű hízás, a lényeg, szerintem, hogy nem fogyott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!