Éjszaka keltsem fel enni, vagy fürdés után?
12 hetes lesz a kislányom, és pár napja átalussza az éjszakát. Amivel nem is lenne baj, de egy nap ötször evett, abból egy az éjszakai volt, viszont azt így elhagyta. Négy evés pedig kevés, de nagyobb adagot meg nem tudok belediktálni, mert nagyon bukós.
Úgy nézett ki a napunk, hogy utoljára 7-8 körül evett, alapos büfi, fürdés, és alvás. Ehhez annyira hozzászokott, hogy innen már csak reggel 7 körül ébredt. Viszont napközben nem kért többet enni. Ezelőtt éjszaka 3 körül mindig ébredt magától.
Szerintetek hogy csináljam? Ébresszem fel egyelőre ugyanúgy éjszaka 3 körül enni, vagy inkább fürdés után elalszik, és ahogy egyébként is kijönne (4 óra múlva) iktassak be még egy utóvacsit 11-éjfél körül, és hagyjam éjszaka aludni?
Napközben nem keltegetem, akkor kap enni, amikor “kér”.
De minek keltenéd?
Ez nem előírás, hogy egy babának kötelezö napi X alkalommmal Y mennyiségű tápszert ennie, csak egy iránymutató átlag.
Ha éhes lenne, felkelne. Ha éhes lenne, nappal is többet enne. Neki ennyi a napi tápszerigénye és kész.
Enyém is csak 4x evett egy ideig. Szerintem ne erőltesd az ötödik evést, annak sosincs jó vége, ha nagyon belepiszkálunk az igényeibe. Én próbáltam egyébként, adtam kevesebbet egyszerre, hogy akkor hátha kialakul plusz 1 evés, de nem volt jó, éhes volt. Mikor nagyobb adagot adtam meg bukott össze vissza.
Ahogy nő, meg egyre többet eszik, lehet ez még 6 evés is ne aggódj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!