Mikor váltottátok le a tápszert?
Figyelt kérdés
Kislányom 2 éves, de még napi 2x igényli a tápszert/tejitalt. Sajnos elég rossz evő, így "muszáj" adnom neki, legalább ennyi legyen a gyomrában.
Ti váltottatok ilyenkor már sima tejre?
Esetleg teljesen elhagytátok? Vagy nyugodtan adhatom tovább a tápszert?
júl. 7. 16:15
1/7 anonim válasza:
Semmikor nem szoktattam rá a napi, rendszeres tejivásra. Addig kapott tejitalt, amíg kérte. Kb 3 és fél éves korig, de a végén már csak 2-3 naponta ivott egy decit.
3/7 anonim válasza:
Az enyém másfél évesen még napi 4-5x itta a tápszert, és épp csak egyszer beleevett valamibe azon kívül. Hiába próbáltam leszoktatni, nem volt hajlandó enni. Próbálgattam lecserélni tejre, de nem fogadta el. Időnként rápróbáltam, ha nem kellett a tej, akkor félreraktam 2 hétre. Aztán egyszer csak elfogadta. Én azért szoktattam le a tápiról, mert drágának találtam egy másfél évesre havi 35 ezer forintot fizetni tápszerre. Miután elkezdett tejet is inni, azzal nem lakott olyan jól, mint a tápival, és elkezdett többet enni. (Vagy csak amúgy is többet evett volna, ki tudja.) Most lett 2 éves pár napja, most ott tartunk, hogy a délutáni és az esti alváshoz iszik 1 dl tejet, anélkül nem alszik, de azon kívül annyit eszik, mint egy kis vízipaci, nem győzöm etetni. Úgyhogy amennyit stresszeltem ezen, én azt javaslom, hogy kövesd az igényeit, majd leszokik előbb utóbb. Ha szépen fejlődik tápszerrel, tejitallal, tejjel, akkor nincs gond.
4/7 anonim válasza:
A fiam májusban lett 2 éves. Ő is általában 2x issza a tejitalt. Tejet nem iszik, max pár kortyot, nem szereti annyira. A tejitalt viszont nagyon szereti.
Így adom neki, ameddig igényli.
A lányom 1 éves kora után tejet ivott, ő meg semmi mást nem volt hajlandó meginni, mint a bolti tejet. Nincs 2 egyforma gyerek.
5/7 anonim válasza:
Én kb 3,5 éves korában elvettem tőle, mert nagyon felnyomták az árát. Ő is nagyon rossz evő, volt, hogy szinte csak ezt itta egész nap. 4.5 éves, a mai napig emlegeti néha, hogy van-e tejital. Nem akarok neki adni, mert pohárból nem akarja meginni csak cumisüvegből.
6/7 anonim válasza:
Nem cseréltem le semmire én sem. Mi nem igazán iszunk tejet, így nem is szokott itthon lenni, a fiam 2 éves koráig ivott este tápszert, akkor egy nap nem adtam már neki és ennyi.
7/7 anonim válasza:
1 eves koraban tejre csereltuk, masfel eves, most hagyja el lassan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!