Babavíz melegen termoszba?
Először lennénk házon kívül a 2 hónapos babával, érdekelne, ti hogy oldjátok meg az étkezéseket.
Olvasom, hogy sokan forralt vizet és babavizet is visznek magukkal.
A babavizet mikróban felmelegítve nem lehet termoszban eltárolni?
Csupán financiális oka van, hogy kétféle vizet használnak/használtok, vagy nem célszerű előre melegíteni a babavizet?
Azért visznek "2 félét", mert a forró víz a termoszban túl forró. Ahhoz kever az ember szobahőmérsékletű vizet, így a legkönnyebb. Legalábbis én így csináltam mindig.
Mert ha csak meleg vizet teszel termoszba, az lehet, hogy túlságosan kihűl, mire kell.
Régen volt, de azert gondolom az utóbbi 10 évben sem valtozott sokat a dolog...🙂
Termoszban vittünk forró (minél melegebb) babavizet és normál, szobahőmérdékletűt is, amivel vissza tudtam hűteni a forrót az iható hőfokra. Én több cumisüveget vittem, a tápszer adagokat pedig kis zacskókban. A cumisüvegben kikevertem a megfelelő hőmérsékletű vizet, bele a tápszer és lehetett is inni.
Olyan is volt, hogy hosszabb volt az út, mint gondoltuk, olyankor betértünk valahova kávézni és megkértük az ottaniakat, hogy melegítsék már meg a gyerek vizét a tápszerhez! Nem emlekszem olyanra, hogy bárhol is elutasítottak volna.
A vizet én otthon is termoszban tartottam melegen így nem kellett melegitgetni allandóan, mivel nagy termoszaink vannak, így én gázon forraltam/melegitettem a vizet.
Lehet szobahomersekleten is tapszert adni egyebkent, ha a baba elfogadja.
Szoval nem kell annyira rafeszulni erre a termoszozasra :D
Mondjuk elore elkesziteni nem erdemes, tapszertol fugg, hogy meddig jo.
Pl a mienkre ra van irva, hogy azonnal felhasznalando, frissen kell kesziteni, maradekot kionteni.
Por, viz a kulon, azt gyorsan ossze lehet onteni barhol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!